Galéria

32 ikonikus filmes haj

Forrás: Ponyvaregény Mia Wallace (Uma Thurman) A világ legtökéletesebb Kleopátra-frizurája címet talán csak maga Kleopátra happolhatná el Mia Wallace elől.
Forrás: Alfie Nikki (Sienna Miller) Már 12 éves a film, ami egycsapásra sztárt csinált Sienna Millerből, de gond nélkül hordanánk ma is a kosztümjeit, sminkjét és frizuráját.  
Forrás: Éhezők viadala Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) Hihetetlen de még csak négy éve mutatták be az első részt, máris úgy érezzük, nem feledjük el ezt a lázadó karaktert és a védjegyének számító fonatot sem.  
Forrás: Rosemary gyermeke Rosemary Woodhouse (Mia Farrow) A rövid pixie hajnak megvan az a tulajdonsága, hogy ha valakinek jól áll, akkor többé el sem tudjuk képzelni más frizurával, Mia Farrow-nak is ez volt az igazi.
Forrás: A nagy Gatsby Daisy Buchanan (Carey Mulligan) A ’20-as évek rövid bubija oldalválasztékkal, csattal rögzítve nőies és dekadens.
Forrás: Tenenbaum, a háziátok Margot Tenenbaum (Gwyneth Patrow) Tulajdonképpen Daisy Buchanan frizurájának későbbi változata, mégsem glamúros, inkább egy melankolikus kislányt juttat eszünkbe.
Forrás: Nyakunkon az élet Lelaina Pierce (Winona Ryder) A ’90-es évek ultimát vagány, öntudatos lányának frizurája.
Forrás: Amélie csodálatos élete Amélie (Audrey Tautou) Amélie bájos személyiségéhez megtalálták a lebájosabb frizurát, imádtuk azt a szuperrövid kis frufrut!
Forrás: Love Story Jenny (Ali MacGraw) A középen elválasztott egyenes haj ma legalább akkora népszerűségnek örvend, mint a ’70-es években.
Forrás: Micsoda nő        Vivian Ward (Julia Roberts) Vivian már parókában is fantasztikusan nézett ki, aztán a lélegzetünk is elállt dús, göndör fürtjeitől.
Forrás: Aladdin Jázmin Szinte minden Disney-hercegnőt felsorolhatnánk ebben az összeállításban, de Jázmin közülük is kiemelkedik. Hajpántja és két hajgumival rögzített copfja sokkal különlegesebb a többi hercegnő frizurájától.
Forrás: Spinédzserek Cher A(licia Silverstone) Cher természetes, üde tincsei a ’90-es évek tipikus frizurájává váltak, ma is tökéletesen megállják helyüket.
Forrás: Álom luxuskivitelben Holly Golightly (Audrey Hepburn) Igazi klasszikus fejtetőre tűzött konty, köves csattal megbolondítva. Lehet, hogy jelenleg nehezen tudod elképzelni magadon, de biztosra vesszük, hogy 1-2 évtizeden belül reneszánszát éli majd, túl elegáns és játékos ahhoz, hogy feledésbe merüljön.
Forrás: Bombanő Jenny Hanley (Bo Derek) A film legemlékezetesebb jelenete, ahogyan az afrofonatos Bo Derek egy csodás nude fürdőruhában szalad a tengerparton.
Forrás: Addams Family Wednesday Addams (Christina Ricci) Egyszerre kislányos és veszélyes a szigorú fonatokban rögzített hosszú haj.  
Forrás: Rómeó és Júlia Júlia (Claire Danes) A világ legártatlanabb frizurája azóta is a középen elválasztott, félig felfogott, koszorúba font hajkorona.
Forrás: 101 kiskutya Szörnyella de Frász A megszállott divatőrült, aki egész megjelenését egy stílusnak áldozza, kiskutyák ide vagy oda, tiszteletet érdemel!
Forrás:   Bonnie és Clyde Bonnie Parker (Faye Dunaway) Amikor a kiegészítő öltöztet: Faye Dunaway és a svájci sapka a nyerő páros, nem Bonni és Clyde.
Forrás:   Piszkos tánc Baby (Jennifer Grey) Ugyan a film az ’50-es években játszódik, Baby frizurájából süt a ’80-as évek, akkor készült a film. És alig van olyan aspektusa, ami ne számítana ma már ikonikusnak, beleértve Baby rövid, göndör haját is.
Forrás: Pomádé Sandy (Olivia Newton-John) Sandy csodásan festett jókislányként is, mégis minden farsangon valaki a már felszabadult Sandy szettjét választja jelmezül. A feltupírozott göndör fürtök örökké a lázadás szimbólumává lettek.
Forrás: Ötödik elem Leeloo (Milla Jovovich) Egyszerre punkosan vagány és képregényszerűen túlzó a narancssárga, rasztás bubi, mégis jól illik Milla Jovovich kivételesen finom vonásaihoz, ő a tökéletes nő.
Forrás: Star Wars Leia hercegnő (Carrie Fisher) Talán az első ami a legtöbb ember eszébe jutna az ikonikus filmes haj témakörben, Leia csigái annyi évvel később is különlegesnek hatnak!
Forrás:   Star Wars Rey (Daisy Ridley) Nincs kétségünk afelől, hogy Rey három kis kontyra osztott frizurája Leiáéhoz hasonlóan beivódik a tudatunkba.