Galéria

Lapos sarkúban a vörös szőnyegen

Forrás: amikor elvált Tom Cruise-tól, megjegyezte, hogy mostantól „végre felvehet magas sarkút”. Azért ő sem abban jár éjjel-nappal; ez a kép 2005-ben készült.
Forrás: Bécsben
Forrás: Cate Blanchett
Forrás: meglehetősen csípősen reagált a 2015-ös cannes-i lapossarkú-embargóra. „Legszívesebben Converse cipőt húznék” – mondta. (Ez a kép valamivel korábban készült.)
Forrás: Dubaiban
Forrás: hosszú évek óta harcol a „kötelező” magassarkú-viselés ellen, 2014-ben a Golden Globe-on például a cipőjével a kezében, mezítláb lépett színpadra, majd hátrahajította a méregdrága Louboutint. Ezen az Oscar-gálán Meryl Streeppel kvaterkázik éppen a sarujában, persze egyikük sem zavartatja magát.
Forrás:  is régóta hangoztatja, hogy nem hajlandó minden egyes fogadást tűsarkúban végigácsorogni. Nagy híve a törpesarkúknak, amelyek nőiesek, de azért mégiscsak kényelmesebbek, mint a nagyon magas sarkúak. A spanyol királyi családhoz pedig egyenesen egy balerinában ment látogatóba Mallorcára (lányával, Sashával, 2010-ben).
Forrás: példáján is látszik, hogy nem csak a kényelmi szempontok szólnak a lapos sarkú viselése mellett; Carla például mezítláb is láthatóan magasabb férjénél, Nicholas Sarkozynál. Az akkori francia elnök éppen az akkori pápát, XVI. Benedeket fogadta Párizsban 2008-ban.
Forrás: (Star Wars – Az ébredő Erő), 2015.
Forrás: szupermodell volt valószínűleg az egyik oka annak, hogy Cannes-ban kitiltották a női lapos sarkúakat a vörös szőnyegről 2015-ben. Ez a kép ugyan a megelőző évben, 2014-ben készült; Karlie már akkor is híve volt a kényelmesebb lábbeliknek.
Forrás: egy csodálatos párducmintás fűzős cipőben.