Galéria

Star Wars: válogatott érdekességek

Forrás: A híres lebegő felirat 1977-ben óriási technikai újításnak számított. Egyenként kellett kivágni papírból a sárga betűket és egy széles, fekete háttérre helyezni. Azóta már ez egy jól ismert animált effekt, amely bárki számítógépén megjeleníthető.
Forrás: A színész korábban az Amerikai Graffitiben játszott George Lucas rendezése alatt, és Lucas csak azért hívta be a stúdióba, hogy segítsen összeolvasni a castingon résztvevő jelöltekkel. De aztán megtetszett neki, ahogyan Han Solo szövegét olvasta.
Forrás: Daniel Fleetwood volt az egyetlen, aki még november elején megnézhette a december közepén bemutatott filmet, méghozzá egy nem is teljesen végleges vágást. A rákban haldokló fiatalember nagy Star Wars-rajongó volt, és az egész Twitter kampányolt, ideértve néhány Star Wars-szereplőt is, hogy élete utolsó napjaiban ez még megadasson neki.
Forrás:

A Baljós árnyak 10 évvel A klónok támadása előtt játszódik, A Sith-ek bosszúja ezután három évvel jön, majd rá 19 évre következik az elsőként bemutatott film, Az új remény, még három év múlva A birodalom visszavág, míg A jedi visszatér újabb egy évvel ezután játszódik. Az ébredő erő cselekményére 30 évvel A jedi visszatér után kerül sor. (Szerintetek mennyinek számít egy év a messzi-messzi galaxisban?)


Forrás: Spielberg egy interjúban elmesélte, hogy egyszerre forgatták A csillagok háborúja negyedik (elsőként bemutatott) részét és a Harmadik típusú találkozások című Spielberg-filmet, amely szintén rengeteg technikai újítással operált (Zsigmond Vilmos operatőr Oscart is kapott érte). Lucas ellátogatott a Harmadik típusú találkozások forgatására, és azonnal beparázott. „Úristen, a te filmed mennyivel sikeresebb lesz, mint a Star Wars! – mondta Spielberg szerint Lucas. – Tudod mit? Cseréljünk százalékot. Én adok neked 2,5 százalékot a Star Wars profitjából, te pedig szintén adsz nekem 2,5-öt a Harmadik típusú találkozásokéból.” Spielberg belement és jól járt, mert így 40 millió dollár ütötte a markát!
Forrás: Akkora volt a titkolózás a szereplők körül, hogy nem akartak kockáztatni; maguknak a színészeknek is csak az utolsó pillanatban mondták meg. Oscar Isaacnek például egy londoni hotelszobában kellett kivárnia a döntést, amelynek eredményeképpen azonnal egy, a szálloda előtt várakozó autóba kellett ülnie, amely egyenesen a reptérre vitte, hogy az Egyesült Államokban részt vehessen az első olvasópróbán.
Forrás:

Amikor Az ébredő erőben Finn és Rey először találkozik Han Solóval és megkérdezik, hogy „te az a Han Solo vagy?”, Han ezt válaszolja: „az voltam...”, márpedig ezt szokta válaszolni Harrison Ford is, amikor a rajongók megkérdezik, hogy ő-e Harrison Ford.


Forrás:

Mármint a színész, Denis Lawson a nagybátyja Ewan McGregornak, aki Obi-Want alakította az első három részben.


Forrás: Állítólag még a maszkot is magán hagyta, pedig az nem volt kényelmes az elmondása szerint.
Forrás: George Lucas lánya követelte ki.
Forrás: Hamill a szakállát is megnövesztette. Fisher itt nyilatkozik némileg epésen a kényszerdiétáról.
Forrás: Ami újabb alapot adott a rajongói találgatásoknak. Rey Luke lánya? Kylo Ren testvére? Anakin reinkarnációja? Remélhetőleg a VIII. részből kiderül.