Galéria

II. Erzsébet legjobb stíluspillanatai

Forrás:

Kezdjük a legelején… 1947-et írtunk, amikor II. Erzsébet nagy csinnadrattával hozzáment Fülöp Edinburghi herceghez, méghozzá egy gyönyörű ruhában. És tudjátok, mi az igazi különlegessége? Hogy a háború miatt neki is ruhajegyekkel kellett megvennie az anyagot – bár tegyük hozzá, a kormány hozzájárult 200 extra jeggyel… Az uszályt a háború utáni újjászületés jegyében Botticelli Primavera c. festménye inspirálta, ami gyönyörű gondolat szerintem! 


Forrás:

Egy igazi Instagramra illő kép 1952-ből, zöld kosztümben, amiről csak a szeretett corgie-k hiányoznak!


Forrás:

1953-ban így festett a Királynő, méghozzá a Westminster apátságban tartott Koronázási ceremónián. És igaz, hogy 1952 óta ül a trónon, de a koronára sajnos várnia kellett egy évet. 


Forrás:

Engem Katalin hercegnő estélyi szettjeire emlékeztet ez az aranyruhás – szőrmestólás kép. A hercegnét mostanában többet látjuk a sajtóban, de jó emlékezni rá, ki volt a stíluselődje! ;)


Forrás:

1967-ben, egy máltai utazása során viselte ezt virágokban fürdő szettet a királynő. A csodás kalap-kabát összeállítás szerintem ma is megállná a helyét egy menő street style fotón! Jóóóó, lehet, hogy a kalap sokaknak túlzás lenne, de a kabát gyönyörű, igaz? ;)Ti felvennétek mondjuk színházba? 


Forrás:

Ez is egy klasszikus darab, 1971-ből! A „houndstooth” vagyis tyúkláb minta igazán elegáns és kifinomult tud lenni akár napjainkban is, például capri nadrágon vagy egy kis blézeren, de akár kosztümön is. Igazi klasszikus! A háttérben, zöld ruhába Anna hercegnőt láthatjátok, akinek szintén imádnivaló az összeállítása. ;)


Forrás:

1974-ben, a Gyilkosság az Orient Expressen c. könyv filmpremierjén jelent meg ebben a film címéhez illően keleties hatású szettben a királynő, a helyszín pedig természetesen London volt! Nekem kifejezetten tetszik a merész színválasztás és a különleges szabás, még ha a smink egy kicsit túlzás is. Vagy mégsem? Ti mit gondoltok? ;)


Forrás:

A királynő és Bridget Jones találkozása!! Ezen az 1978-as képen vajon kinek merészebb a szettje? A Playboy lányé vagy a kanárisárga kosztümbe bújt királynőé? ;) 


Forrás: Óóó, azok a 80-as évek!! Ha nem mondanám, akkor is egyből tudtátok volna, hogy ez a kép a 80-as évek vége felé készült Erzsébet királynőről és Diana hercegnőről, ugye? Itt éppen a Clarence House mellett sétáltak rettentő stílusosan, matrózos ihletésű összeállításban.
Forrás: Mondtam, már, hogy Ő a kedvenc királynőm? És pont ezek miatt a pillanatok miatt érdemes emlékezni a szettjeire! Mindig mondom, hogy merjetek színeket hordani, és remélem, ez bátorságot ad: ha egy meglehetősen konzervatív uralkodó ezt a ruhát 63 évesen bevállalta, akkor nektek meg se kell, hogy kottyanjon! ;)
Forrás: Zöld is és pöttyös is! De vajon ez a királynő színtípusához illő árnyalat? Nem biztos, de a lényeg: ha egy színt nem éreztek igazán, egy hangsúlyos ékszerrel – gyöngysorral, arannyal, ezüsttel megváltoztathatjátok a hatást.  Ahogy a királynő majdnem összes kalapját, úgy ezt is Philip Somerville tervezte. Diananak is rengeteg szép fejfedőt alkotott, sőt Margaret Thatcher is hordta a kreációit!
Forrás: Na, Édeseim! Így kell megjelenni egy hokimeccsen!!! Kifinomult, elegáns és 82 éves! Az a kis bunda a nyakában pedig biztosan jól melegítette!
Forrás:
Igazán stílusos ebben a zöld színű kabátban és kalapban megjelenni Írország egyik híres és gyönyörű nemzeti örökségénél, a Rock of Cashel kastélynál, igaz? 85 éves, és még mindig hihetetlenül elegáns!
 

Forrás:

Hoztam nektek a végére egy friss képet is a királynőről, mert szerintem szuperül néz ki még mindig a hölgy!