Galéria

Ezért utálatos dolog fogyókúrázni

Forrás:

1. A legfinomabb kaják a leghizlalóbbak

Hát igen, a négysajtos pizza, a sült krumpli, karamellás brownie, fánk vagy épp lángos: egyik sem alacsony kalória/cukor/zsírtartalmáról híres. Persze, sokat el lehet készíteni egészségesebb, vagy diétásabb összetevőkből, de az mégsem ugyanaz. Ha szeretnél olykor-olykor elcsábulni ezeknek, csak erre figyelj: ha az egyik étkezésnél mondjuk hamburgert eszel, a nap többi szakában nagyon könnyű, alacsony kalóriatartalmú, húsmentes fogásokat válassz: krémelvest liszt/tejszín nélkül, salátát olíva olajos öntettel, zöld turmixot. Plusz, a másnapi reggeli csak egy nagy smoothie legyen!


Forrás:

2. Sosem engedheted el magad, meg kell tervezni az étkezéseket

Ha fogyni akarsz, nem eheted azt, amit csak megkívánsz, és az sem biztos, hogy a munkahelyi menzán találsz megfelelő fogást. A folyamatos odafigyelés miatt könnyen kiveszhet az élvezet az evésből, de ennek nem kell feltétlenül így lennie. Minden hétre tervezz be egy csaló napot, amikor engedsz a gyeplőn, és nem foglalkozol a tápanyagokkal, kalóriákkal. Ezzel könnyebbé teszed a fogyókúrádat, hogy utána újult erővel folytathasd.


Forrás:

3. Mindig éhes vagy

Attól még, hogy odafigyelsz, nem kell éhezned. Ha rostban, egészséges zsírokban és fehérjében gazdag ételeket fogyasztasz, eltelítődik a gyomrod, és hosszan jóllakottnak érzed magad. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű gabonaféléket, avokádót, magvakat, babot és sovány húsokat!