Galéria

Sminkbakik, amiket iktass ki 2016-ban

Forrás:

1. Nem tisztítod a sminkecseteid.

Pedig tele van bacikkal, összecsomósodik, rontja a színhatást, és nem tudod megfelelően applikálni a termékeket az arcodra.


Forrás:

2. Az egész arcodra teszel a bronzosítóból.

Ha napcsókolta hatást szeretnél elérni, csak az arccsontodra vidd fel, a hajtöved, homlokod, állcsúcsod, nyakad tilos terület, túl csillogó ehhez! Ha valamit ki szeretnél emelni az arcodon, használj inkább highlightert.


Forrás:

3. A kézfejeden próbálod ki az alapozó árnyalatát.

Sokan ott próbálják ki vásárlás előtt, pedig a kézfejed és az arcod nem ugyanolyan színű, főleg nyáron, mikor egyik több napot kap mint a másik. A legjobb, ha az állcsontodon próbálod ki, ott látszik a legjobban, mennyire igazodik hozzád.


Forrás:

4. Sminkben alszol.

Egy átmulatott éjszaka után nehezen veszi rá magát az ember...pedig muszáj! Pattanásos leszel tőle, tágítja a pórusaid, és öregíti a bőröd. Ugye ezt te sem akarod?  


Forrás:

5. Rosszul viszed fel a korrektort.

Hiába kened pont a szemed alatti sötét részre, sokkal hatékonyabb, ha fejjel lefelé fordított háromszög alakban viszed fel: természetesebb, és összességében sokkal jobban világosítja a területet.


Forrás:

6. Csak a szád szélére húzod a szájceruzát.

Bármennyire tartós a rúzsod, megvan az esély, hogy le fog kopni kicsit, és nincs annál rosszabb látvány, mint mikor csak a szád széle van körbehúzva. Miután megformáztad a szád széleit, satírozd be az ajkaidat is a ceruzával, mielőtt rúzsozol.


Forrás:

7. Minden nap vízálló szempillaspirált használsz.

Szárítja a szempillákat, ráadásul sokkal nehezebb lemosni, és jobban dörzsölöd, esetleg ki is húzod a pilláid szóval ha nem épp kánikula van, vagy egyéb konkrét esemény, amikor nem tudsz meglenni nélküle, inkább mellőzd.


Forrás:

8. Körömlakkozáskor nem viszel fel alapozó réteget.

Pedig fontos lépés, ha szeretnéd, hogy sima felszínű, egységes legyen a lakkod, és sokáig tartson.


Forrás:

9. Nem a megfelelő pirosítót használod.

Ha nem természetes a hatása, ellenőrizd az árnyalatot, majd fontold meg, hogy például krémesről por állagúra váltasz. Zsíros bőrűek kerüljék a krémes arcpírt, főleg nyáron, a szárazabb bőrűek pedig vegyék figyelembe, hogy a por pirosító szárazabbnak mutatja a bőrt, és jobban kiemelheti a ráncokat.


Forrás:

10. Túl sok alapozót viselsz.

Maszkhatású lesz, ráadásul beleül a ráncokba. Inkább csak a kényes területekre koncentrálj, a T-vonaladra, a szem alatti részre, és a bőrhibákra, majd ezt dolgozd össze ecsettel.


Forrás:

11. Nem teszel primert a csillámos szemhájpúder alá.

Ezért leszel mindenhol csillámos! Kell egy alap, amin megtapad. Sőt, még egy tuti tippünk van: tegyél egy csepp szemcseppet az ecsetre, majd így vidd fel a szemhéjadra a csillámló festéket, sokkal tartósabb lesz.


Forrás:

12. Spirálostul göndöríted a szempilláid.

Elrontja a szép spirálfelviteled, ráadásul a gönödrítőhöz ragadhatnak a festékes pillák, és kitépheted őket (jajj!).


Forrás:

13. Körömlakklemosóval hígítod a régi lakkjaid.

Ezt vajon ki találta ki?! Tönkreteszi a lakkot, ráadásul ha már beszáradt, kukában a helye!  


Forrás:

14. Túl sokáig tartogatod a sminktermékeid.

Itt már megírtuk, mennyi ideig szabad megtartanod, és honnan állapíthatod meg a szavatosságát. Ha fura szagú, színű vagy állagú, búcsúzz el tőle!


Forrás:

15. Túl világos korrektort használsz.

Rosszul hiszed, ha azt gondolod, minél világosabb, annál jobban eltakarja a pattikat. Csak még jobban kihangsúlyozza őket! Válassz az alapozódhoz és a bőrödhöz igazodó színt.