Galéria

10 dolog, amit minden nap csinálj a szülési szabadság alatt

Forrás: 10 dolog, amit minden nap csinálj a szülési szabadság alatt!
Forrás: 01. Fürödj meg! Könnyű az időhiányra fogni a kimaradt fürdéseket. De alakítsd úgy, hogy erre igenis minden nap legyen időd.
Forrás: 02. Öltözz fel! Tudjuk, hogy a legkényelmesebb pizsamában lenni. De mindenképp öltözz át, otthonra kényelmesbe, ha pedig elmész otthonról, akkor szebb ruhába, ami szintén legyen kényelmes, de semmiképp se szabadidő, kinyúlt pulcsival.
Forrás: 03. Végezz valamilyen házimunkát! Nem kell sokat. Egyik nap főzz, másik nap porszívózz, harmadik nap moss, negyedik nap vasalj és így tovább. De valami picit minden nap csinálj, különben feltorlódik minden hétvégére.
Forrás: 04. Mozduljatok ki otthonról! Minden nap menjetek el a gyerkőccel sétálni, ha másért nem, 2 zsömléért is sétáljatok el a pékségbe. Neked is és a gyereknek is jót fog tenni, hogy ha csak fél órára is, de kiszabadultok a négy fal közül.
Forrás: 05. Menjetek emberek közé! Irány a bolt, park, a posta, mindegy, csak emberek legyenek! Ne kerüljétek őket mondjuk azért, mert aznap épp úgy érzed, hogy rosszul nézel ki. Igenis tessék emberek közé menni, beszélgetni más felnőttekkel is!
Forrás: 06. Sminkelj és csináld meg a frizurád! Még ha csak a pékségbe is ugrotok le, használj szempillaspirált, vagy rúzsozd ki a szád. Ez 1 percnél nem több idő, de hidd el, jót fog tenni az önbizalmadnak!
Forrás: 07. Adj magadnak 1 órát, ami csak a tiéd! Kérd meg Apát, hogy 1 órát foglalkozzon a gyerekkel. Addig te vegyél egy habfürdőt, olvass, nézz meg egy részt kedvenc sorozatodból... A lényeg, hogy olyat csinálj, ami kikapcsol.
Forrás: 08. Mozogj! Nem kifogás a gyerek, vele is mozoghatsz. Ha más nem, használd súlyzónak!
Forrás: 09. Aludj! Azt mondják – pláne az első időkben -, hogy te is aludj, amikor a babád. Ameddig lehet, tartsd meg ezt a szokást. Utána éjjel is együtt vagytok fent úgy is, így amikor ő pihen és alszik, akkor pihenj és aludj Te is!
Forrás: 10. Bújj össze a babáddal! Hamar elrepül a szülési szabadság ideje, és ha nem használod ki, később bánni fogod, hogy nem ragadtál meg minden lehetőséget egy kis összebújásra, szeretgetésre, játékra.