Galéria

Ezeket fogyaszd, ha elkaptad az influenzát - Vagy ha meg akarod előzni

Forrás: Húsleves

A leves igazi csodaszer a gyomornak, de egyáltalán nem mindegy, melyik fajtájáról van szó. A zacskós leveseket ilyenkor inkább mellőzd, hiszen magas a nátriumtartalmuk, amely akár dehidratációhoz is vezethet, ráadásul a tüneteket is felerősíti. Ellenben egy házi készítésű, isteni húsleves, tele zöldséggel, hússal, kevés sóval nagyon jót tesz a szervezetnek. Ha pedig melegen eszed, még az orrduguláson is segít!

Apropó orrdugulás, IDE KATTINTVA olvashatsz néhány trükköt, ami segít, hogy megfelelően kapj levegőt nátha, influenza és egyéb megfázás esetén.
Forrás: Fokhagyma

Randi esetén nem jó választás, de betegen úgysem tervezel kimozdulni, így elő a fokhagymával! Ez ugyanis allicint tartalmaz, amely vírus-, baktérium- és gombaölő hatással rendelkezik, és az emberi szervezetre is kifejti ezt a szuper hatását elfogyasztva. Csinálj belőle levest, edd nyersen vagy készíts belőle teát! Nem fogod megbánni, az tuti!
Forrás: Citrusfélék

Azt mondják, napi egy alma az orvost távol tartja, de ha beteg vagy, ez már kevés lesz. Elő a citrusfélékkel: narancs, grapefruit, citrom, lime, ezek mind tele vannak C-vitaminnal, és segítenek erősíteni az immunrendszert. Ez a vitamin ugyanis arra készteti a szervezetet, hogy több fehérvérsejtet termeljen, amelyek fontos szerepet töltenek be egy betegség leküzdésében.
Forrás: Zöld levelűek

Spenót, kel, káposzta, ezek mind tele vannak vitaminokkal, elsősorban E- és C-vitaminnal. Lehet, hogy elsőre nem hangzik túl csalogatóan, hogy kelkáposztát egyél betegen, de igenis megéri! Akár azt is kipróbálhatod, hogy krémlevest készítesz belőlük vagy szimplán egy smoothie-t dobsz össze; ez utóbbi könnyebben lecsúszik, és egyéb gyümölcsökkel felturbózva még finom is. Ráadásul percek alatt kész van!

IDE KATTINTVA mutatunk is egy nagyon gyors receptet, amit betegen is meg tudsz csinálni, 3 perc alatt.
Forrás: Zöld tea és gyömbértea

Valószínűleg nem ér váratlanul, hogy szakértők a teát is javasolják ilyenkor, de jó, ha tudod, egyáltalán nem mindegy, pontosan milyen teára esik a választásod. A zöld tea azért szuper választás, mert tele van antioxidánsokkal és flavonoidokkal, amelyek erősítik a szervezet ellenállását, valamint L-teaninnal, ami a vírusok leküzdésében segít.

Ha pedig a tüneteid között orrfolyás, hányinger, gyomorpanaszok is megtalálhatók, a gyömbértea lesz a megmentőd, hiszen gyulladáscsökkentő hatásokkal bír.
Forrás: És hogy mit ne egyél, igyál influenzásan?

Zsíros, olajos dolgokat, például pizzát vagy gyorskaját, hiszen ezeket sokkal több idő megemészteni a szervezetednek, ráadásul nagyon kevés tápanyagot biztosítanak. Felejtsd el a nagyon édes, cukros finomságokat, csokoládékat, valamint limitáld a tejtermékbevitelt is (ez alól a natúr joghurt jelenthet kivételt), hiszen ezek is megülhetik a gyomrodat. Az alkohol tiltólistás, teák esetén pedig inkább a fekete teát mellőzd, hiszen ennek van a legmagasabb koffeintartalma, és ez könnyen dehidratálhatja a tested, ráadásul a pihenést is megzavarja.