Galéria

Kegyetlen hagyományok, melyeknek a mai napig nők az elszenvedői

Forrás:

A kayan törzsekhez tartozó padaungok női tagjai sárgarézből készült nyakgyűrűket hordanak egész életükben. A tradíció egészen a gyermekkorukig nyúlik vissza, ugyanis számos helyen már 5 éves koruktól kezdve kezdik el a gyermekekre adni ezeket a nyakgyűrűket. A legidősebb nőknek akár 20-25 gyűrűjük is lehet, mely teljesen eldeformálja a testüket. Ezek a gyűrűk egyébként meglehetősen komoly súllyal is bírnak, ugyanis megközelítőleg 10 kilót is nyomhatnak.


Forrás:

Mauritániában az elhízott nő számít igazán szépnek, így a helyiek tulajdonképpen kényszertáplálási gyakorlatoknak teszik ki a lányaikat. Esetükben a nők túlsúlyossága egyfajta státuszszimbólum arra vonatkozóan, hogy jó anyagi körülmények között élnek. Azonban nem ez az egyetlen ok amiért szó szerint étellel tömik az asszonyokat. Ugyanis az ottani lakosok szerint az számít igazán szépnek, szexuálisan kívánatosnak, aki minél kerekebb idomokkal rendelkezik.

 


Forrás:

A lábelkötés hagyománya Kínából származik. A tradíció lényege, hogy a fiatal lányoknak bekötötték a lábfejüket, hogy az ne tudjon tovább nőni, így kicsi maradjon, mivel úgy vélték, az a kívánatos a férfiaknak. Az elkötést követően megközelítőleg egy éven belül a lábfej eltört, és teljesen eldeformálódott. A tradíció szerint a nő lábfeje 10-15 centinél nem nőhet hosszabbra.


Forrás:

Indonéziában, a 250 ezer fős dani törzsekben sajnálatos módon még mindig szokás, hogy ha valaki elhalálozik a családban, akkor a nőket arra kötelezik, hogy levágják az ujjpercüket. Ezt azért teszik, mert véleményük szerint a rokon halálával való lelki fájdalomnak, fizikai fájdalommá kell manifesztálódni ahhoz, hogy igazán meg tudják gyászolni az elhunytat. A helyzet érdekessége, hogy ez a fajta tradíció kizárólag a nőket és a lány gyermekeket érinti.


Forrás:

Kamerunból származik a mellvasalás tradiciója, mely napjainkra már Afrikában, sőt Nagy-Brtianniában is előfordul. Ezt a rituálét általában az anyák végzik el lányaikon egy forró kő segítségével, annak érdekében, hogy megóvják őket az erőszaktól és a korai teherbeeséstől. Sajnálatos módon ez a módszer elviselhetetlen fájdalommal, és nagyon komoly egészségügyi veszélyekkel jár.


Forrás:

A WHO adatai szerint a világon a mai napig több mint 200 millióan estek át ezen a beavatkozáson. Az adat megdöbbentő, bár sajnos még mindig rengeteg kultúra része, hogy a pubertás előtt álló lányok nemi szervének külső részeit teljesen vagy részlegesen csonkítják.