Galéria

4 kutyajáték, amit egy állatorvos sosem venne meg, és neked sem kellene

Forrás:

Persze sokan gondolják azt, hogy a legkézenfekvőbb és legjobb választás csakis egy cuki plüss lehet a kedvenc számára, ami mindaddig igaz is, míg nem kezdi darabokra szedni. Ezután ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy az állat rengeteg műanyagot és szemetet nyel le, ami akár olyan problémát is okozhat, hogy sürgősségi műtét is lehet a vége. Azok a játékok, amik apró elemeket tartalmaznak – pl. egy plüssmaci szeme – fulladást is okozhatnak.


Forrás:

Elég felkapott kutyajáték vált belőle az utóbbi években, pedig egyes állatokra veszélyes is lehet. Egy nagyon szívós anyagról van szó, ami miatt ez a rágójáték sokkal tovább bírja, mint bármi más – és épp ezért olyan veszélyes. Fogtörést, fogrepedést vagy fogzománc sérülést is okozhat.


Forrás:

A legtöbb kutya imád labdázni, de a nem megfelelően kiválasztott labda sérülésekhez vezethet. Azok a darabok, amiken kizárólag egy lyuk található, könnyen ráakadhatnak a kutyák nyelvére. És ha már labdák, arról sem szabad elfeledkezni, hogy a túl kicsi, golflabda méretű játékok sem szerencsések, mert fennáll annak a veszélye, hogy az állat lenyeli.


Forrás:

Azzal nincs semmi gond, ha csak játékra használjátok és néha eldobod a kutyádnak, hogy visszahozza neked. Viszont, ha elöl marad a labda és a kutyád elkezdi rágcsálni, az nagy problémát jelent. A labdán található szálak ugyanis képesek durván lecsiszolni az állat fogát.