Galéria

5 étel és 1 ital, amit séfek tilos érdemes drága étteremből rendelni

Forrás:

Az előételek között található különböző tálak, mint mondjuk a hús- és sajttálak nagyon népszerűvé váltak az utóbbi években, pedig nem egy újkeletű találmányról van szó, már a 15. században is léteztek. A szakértő szerint azért nem érdemes rendelni, mert a csúcskategóriás éttermekben ezek a tálak túlárazottak, és valójában egyáltalán nem érnek annyi, amiért kínálják őket. „A legjobb módja annak, hogy megtaláld a legkiválóbb húsokat és sajtokat a környéken, ha felkeresed a helyi termelői piacokat” – mondja Sarah.


Forrás:

Köztudott, hogy a szarvasgomba nagyon drága alapanyag, így amikor szarvasgombás ételt rendelsz, nagy valószínűséggel szarvasgombaolajjal vagy szarvasgombás sóval ízesített kaját fognak felszolgálni neked. Sarah szerint csak akkor kapsz friss szarvasgombát, ha az étel tetején csücsül, vagyis úgy van feldolgozva a fogásban, hogy látható maradjon. Ha mégis berendelnél belőle egy adagot, érdemes szarvasgomba-szezonban megtenni.


Forrás:

Világszerte megtalálható a fine dining menükön, ugyanis könnyedén elkészíthető, viszont a szakértő szerint egyre inkább csak emelkedik az ára annak ellenére, hogy az elkészítési mód nem változott, így nem érdemes lecsapni rá.


Forrás:

Egyes előkelő éttermekben ingyenesen kínálják a kenyeret, míg máshol díjat kérhetnek a szolgáltatásért. Bárhogyan is van, a szakértő szerint azért nem érdemes fogyasztani belőle, mert sokszor nem megfelelően tárolják a kenyeret. Persze akadnak kivételek, ilyen például, ha az étteremnek saját péksége van.


Forrás:

Előfordulhat, hogy épp a steaket ajánlják az étteremben, te pedig megrendeled, viszont egyáltalán nem az fogad a tányéron, amire számítasz. A szakértők szerint csak akkor érdemes steaket rendelni, ha az étterem erről a fogásáról híres, esetleg csak ezt a kaját lehet náluk rendelni. „A legtöbb fine dining étteremben található steak, de érdemes inkább más ételekre fókuszálni. A szakácsok ezeken keresztül mutathatják meg igazán a tudásukat” – mondja Sarah.


Forrás:

Rengeteg ember követi azt a logikát, ha beül egy drága étterembe, hogy nem meri megrendelni a legolcsóbb bort, ezért az eggyel drágábbat választja. Viszont az éttermek nagy része már kitapasztalta a trükköt, és pontosan ezért az utolsó előtti helyen is egy olcsó bor szerepel, némileg felárazva. Így nem biztos, hogy pont azt a minőséget kapod, amiért fizetsz is.