Galéria

Ez a 4 dolog lehet az oka annak, hogy az exed ismét felkeres

Forrás: Ha éveket töltesz együtt valakivel, érthető, hogy egy idő után egymás legjobb barátaivá váltok. A szakítás viszont így nem csak a szerelmed elvesztését jelenti, hanem egy jó barát eltűnését is. Ezért könnyen lehet, hogy a srác szeretett volna neked időt hagyni a továbblépésre, és most, hetek vagy hónapok elteltével úgy érezte, végre érzelmektől mentesen tudtok barátkozni.

A döntés kizárólag a te kezedben van. Ha még kicsit is ott motoszkál benned az, hogy de jó lenne újra összejönni, inkább ne próbálj meg barátkozni vele. Ez csak még nagyobb fájdalmat okozhat neked, pláne, ha közben ő ismerkedni kezd valakivel, és esetleg mesél neked róla. Csakis akkor légy nyitott a beszélgetésre, ha már semmit sem akarsz tőle a barátságon kívül!
Forrás: Ez az egyik legvalószínűbb oka egyébként a felkeresésének. Néha a férfiaknak sokkal több időbe telik az, hogy belássák, még mindig szeretik az exüket. A szakítás után a két nem teljesen máshogy viselkedik: míg a nők az elején szomorúak, és az idő múlásával arányosan javul a hangulatuk, addig a pasik pár hét után érzik meg igazán a másik hiányát. Ezért ha a szimpla "hogy vagy?" után viccelődve próbálja ráterelni a témát arra, hogy bepasiztál-e már, vagy elkezdi felidézni a régi szép időket, tuti, hogy ilyesmi áll a háttérben.

Természetesen ilyenkor ott lebeg a levegőben az újrakezdés gondolata, de érdemes óvatosabbnak lenned. Nem tudhatod, hogy mennyire ideiglenes az exed érdeklődése, és kár lenne visszatérni egy olyan szituációba, amiből nehezen tudtál talpra állni.
Forrás: Lehet, hogy már nem szerelmes, de attól még igenis hiányozhatsz neki. Ez szintén sokszor megesik! Nem kizárt, hogy valamiről eszébe jutottál az elmúlt napokban; például a közösen nézett sorozatotokról, vagy abba a bárba ment a barátaival, ahol anno megismerkedtetek. Ilyenkor az exed valószínűleg keres egy indokot, hogy rád írhasson, beszélgethessen veled, de nem utalgat arra, hogy összefuthatnátok. Szimplán csak érdeklődik felőled.

Ebben a helyzetben sokan beleélik magukat a dologba, és csalódottan konstatálják, hogy az ex már másnap nem keresi őket. Úgyhogy mielőtt visszaírsz neki, tudatosítsd magadban, hogy ez csak egy egyszerű beszélgetés, és semmi több! Ha nem tudod így kezelni, talán jobb, ha nem írsz neki vissza.
Forrás: Ha már hónapok teltek el a szakítás óta, meglehet, hogy az exed belevetette magát az ismerkedésbe, és volt pár randija. Lehet, hogy egy rövidebb kapcsolata is. Megesik, hogy ha valaki ilyenkor csalódik, vagy szimplán csak nem talál magának új partnert, felkeresi az exét; némi érzelmi támogatásért. Hogy lássa, te még gondolsz-e rá, esetleg ha feldobná, nyitott lennél-e egy találkozóra. De mindezt nem azért teszi, mert rájött, hogy hibát követett el. Inkább azért, mert ez jól esik az önbizalmának.

Úgyhogy ha tudod, hogy az exednek volt már azóta más az életében, és a szakítás után ír rád, nem érdemes túl sok időt foglalkozni vele. Lehet, hogy csak ki akarja önteni a lelkét valakinek, aki érdeklődik iránta, de ez érzelmileg neked biztosan megterhelő lesz.