Galéria

Sztárok, akik tesznek a gyermekekért

Forrás:

A világszinten ismert és elismert színésznő, Mia Farrow 2000 óta az UNICEF nagykövete. Rengeteg kampány, adománygyűjtő akció fűződik a nevéhez. Saját szabadidejében is utazik és népszerűsíti a jótékonykodást. 2008-ban a Time magazin a világ egyik legbefolyásosabb emberének nevezte.

 


Forrás:

A latin-amerikai énekes, Ricky Martin mindig a szívén viselte a gyerekek sorsát. A zenész egy saját szervezetet is létrehozott a gyerekekért. 2003 óta nagykövete az UNICEF-nek. Tavaly Budapesten koncertezett, ahová az UNICEF egyik programjának köszönhetően hátrányos helyzetű magyar gyerekek is elmehettek, sőt, Ricky Martin a színpadra is felhívta őket.


Forrás:

Jackie Chan, aki a harcművészetek mestereként lopta be magát az emberek szívébe, nem csak a filmekben küzd a jóért. A színész több szervezetet is támogat, gyakran végez humanitárius munkát. Az UNICEF-hez 2004-ben csatlakozott, azóta is rengeteg gyereket inspirál.


Forrás:

A kolumbiai énekesnő, Shakira maga is tudja, mit jelent a szegénység, hiszen a Dél-Amerikai országban több millió ember él a létminimum alatt. Valószínüleg pont ezért szeretne ő is segíteni a rászorulókon, rengeteget jótékonykodik. Az UNICEF nagykövetévé 2003-ban vált.

 


Forrás:

A világ egyik legjobbjának tartott focista, Lionel Messi is nagy támogatója a gyermekvédelmi szervezetnek. Már fiatal kora óta kapcsolatban állt az UNICEF-fel hiszen a Barcelona csapata sokáig volt kiemelt támogatója a szervezetnek és maga a focista is rengeteg pénzt adományozott a gyerekek számára. Végül 2010-ben lett ő is nagykövet.

 


Forrás:

Katy Perry dalait az egész világon szinte mindenki ismeri. Ezért is okozott nagy örömöt a gyerekeknek, amikor 2013-ban ő is nagykövet lett. Az énekesnő népszerűsíti a szervezet munkáját és gyakran beszél arról, hogy mennyire fontos a segítségnyújtás.

 


Forrás: A színész Orlando Bloom 2007-ben kezdett együtt dolgozni az UNICEF-fel, amikor ellátogatott Nepál legszegényebb régióiba. Két évvel később, 2009-ben ő is UNICEF nagykövet lett. És ki tudja, lehet, hogy a közös önkéntes munka hozta össze mostani párjával, Katy Perryvel.

 


Forrás:

Susan Sarandon rengeteg időt és energiát fektet az éhezés és a HIV/AIDS elleni küzdelembe. A New York-i színésznő 20 éve, 1999-ben lett a szervezet nagykövete és azóta is aktívan dolgozik a gyerekekért.

 


Forrás: A futballsztár David Beckham 2005 óta dolgozik együtt az UNICEF-fel. Az évek alatt több projektben vett részt és meg is látogatta a rászoruló gyerekeket. Szeretné, ha a sport minden gyermek életének része lehetne. 2015-ben saját adomány gyűjtő portált hozott létre, a David Beckham UNICEF Alapot.