Galéria

Sötét titkok a csillogás mögött: 6 egykori gyereksztár, aki szörnyű dolgokon ment keresztül

Forrás: Talán az egyik legtragikusabb történet az övé. Amanda extra fiatalon került a Nickelodeonhoz, és egy szempillantás alatt lett óriási sztár, hála az Amanda show-nak. Gyerekek millió rajongtak érte, közben pedig senki sem tudta, hogy valójában mi zajlik a kulisszák mögött. A nemrég bemutaott Quiet on set című dokumentumfilmben a műsor egykori szereplője, Drake Bell mesélt felkavaró részleteket arról, hogy melyik felnőtt férfi producer zaklatta őt szexuálisan, azóta pedig sorra derülnek ki a felkavaróbbnál felkavaróbb részletek a többi egykori gyereksztárról. Amanda Bynes-t például a hírek szerint 13 évesen teherbe ejtette a műsor producere, Dan Schneider, emiatt pedig abortuszra kötelezte a gyerekcsatorna... A legszomorúbb, hogy azóta Amanda borzalmas mentális állapotban van, az emberek pedig hosszú ideig azt hitték, hogy csupán csak a hírnevet nem tudta megfelelően kezelni, amibe beleőrült...
Forrás: Az 1960-as években a 15 éves Olivia Hussey és a 16 éves Leonard Whiting voltak a főszereplői egy filmnek, amely a Rómeó és Júlia ikonikus szerelmi történetét meséli el. Ez volt az első olyan film, amelyben hasonló korú színészeket használtak a karakterek megformálásához. Legálisan gyerekek voltak még, amikor együtt forgatták a meztelen jeleneteket. Az előadás ma már pornográf oldalakon is megtalálható. 55 évvel később a most 71 éves Hussey és a 72 éves Whiting pert indít a Paramount Pictures ellen gyermekbántalmazás miatt. Azt állítják, hogy a Rómeó és Júlia rendezője, Franco Zefirelli biztosította a színészeket arról, hogy testszínű ruhát viselnek, és fizikailag nem meztelenek a jelenetben. Ez állítólag megváltozott a forgatás utolsó napjaiban, amikor Zefirelli arra kérte a színészeket, hogy a jelenetet teljesen meztelenül, sminkkel készítsék el a szerződés szerint. Már akkor azt mondták nekik, hogy a kamera pozicionálása miatt nem fognak látszódni az intim részek, amiről később kiderült, hogy hazugság volt.
Forrás:

Garland 1935-ben szerződést kötött az MGM-mel, amivel gyakorlatilag megkezdte karrierje végét. Az Express UK szerint Garland kénytelen volt barbiturátokat és más drogokat szedni, eközben szigorú diétán élni, amíg a stúdióval dolgozotott. Paul Donnelley 2007-es Garland-életrajzában Lauren Bacall színésznőt idézi, aki azt mondta: "Judyt gyermekkorától fogva drogozták – hogy lefogyjon, aludjon vagy ébren maradjon." Amikor 16 évesen megkapta Dorothy szerepét az Óz, a csodák csodája című filmben, Garland már függő volt. Miközben próbálta fenntartani a "szomszéd lány" imázsát, Garland egy kiadatlan önéletrajzában azt írta, hogy a színfalak mögött folyamatosan molesztálták idősebb férfiak, köztük Louis B. Mayer, az MGM producere és társalapítója. Mayer állítólagos emberekkel kémkedett Garland után, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a nő betartja a cigarettából, kávéból és csirkehúslevesből álló diétát. Ezen kívül a melleit ragasztószalaggal rögzítették, és egy speciális fűzőt viselt, hogy a forgatás közben kisimítsa a domborulatait, hogy "ártatlannak" tűnjön. Garland 47 éves korában, véletlen barbiturát-túladagolás következtében halt meg. A Daily Mail szerint Garland emlékiratot szándékozott írni, amelyben részletezi gyermeksztárként szerzett tapasztalatait az MGM-nél, de soha nem tudta befejezni a kéziratot.


Forrás:

Panettiere mindössze 11 hónapos korában kezdett el reklámfilmekben szerepelni. 4 évesen kapott szerepet a "One Life to Live" című szappanoperában, és hét évvel később érte el a nagy áttörést a "Emlékezz a Titánokra!" című filmben. "Gyermekszínésznek lenni borzalmas. Soha nem kívánnám ezt a legrosszabb ellenségemnek" - mondta Panettiere tavaly júliusban a People-nek. Azt is elmondta, hogy 13 évesen alkoholt szolgáltak fel anélkül, hogy kérnie kellett volna, valamint hogy "boldog pirulákat" adtak neki folyamatosan a belső köréből, amikor 15 éves volt. Bár bevallja, hogy nem volt túl tájékozott a drogokról, most úgy véli, hogy a tabletta "az Adderall egyik formája" lehetett. "Tudom, hogy amikor kaptam egyet, és leküldtek a vörös szőnyegre, élénk voltam, és odaadóan válaszoltam a kérdésekre, és fecsegtem" - mondta Panettiere az ABC Newsnak adott interjújában. Azt mondta, akkor még nem ismerte fel, de innen számolja az „önpusztító” ciklusát, amely drog- és alkoholfüggőséghez vezette.


Forrás: Stoner társműsorvezetőként kezdte a Disney Channel "Mike's Super Short Show" című műsorában. Innentől Missy Elliot zenei videóiban és olyan kasszasikerekben szerepelt, mint a "Tucatjával olcsóbb" és a "Step Up". A People magazinban a színésznő egy meghallgatási élményt részletezett, ahol egy erőszakos jelenetet kellett eljátszania. "6 évesen belépek egy steril fehér szobába, ahol egy idegen áll apatikusan egy állványra szerelt videokamera mögött. A jelenet arról szólt, hogy elrabolnak és megerőszakolnak" - írta Stoner. A színésznő arról is beszélt, hogy a stressz és az étkezések kihagyását okozó életvitele miatt táplálkozási zavarok alakultak ki nála – más egészségügyi problémákkal együtt.
Forrás:

Symoné 4 évesen kezdett szerepelni a "The Cosby Show"-ban. A műsorban töltött ideje alatt ismerkedhetett meg először az iparág kegyetlen természetével. A "The View" beszélgetős műsor egyik 2015-ös epizódjában a színésznő felidézte azt az időszakot, amikor gyermekként szégyellte magát a forgatáson. "Emlékszem, hogy nem ehettem meg a bagelt vagy bármi mást – furcsa helyzet, amikor van egy asztal tele finomságokkal és várod, hogy bármit megehess onnan, de közben az emberek azt mondták: „Nem teheted meg, ne edd meg. El fogsz hízni!” Bennem meg csak az volt, hogy de hiszen 7 éves vagyok! Éhes vagyok!" - mondta Symoné az epizód során. Symoné arról is beszélt, hogy az, hogy ilyen fiatalon szégyellte magát, sok mentális problémát okozott neki. Még azt is elmondta, hogy bárcsak olyan korban nőhetett volna fel, amikor elfogadóbbak az emberek. Mint ma.


Forrás: Nikolas mindössze 7 évesen kezdett el színészkedni, de átütő sikert a Nickelodeon "Zoey 101" című sorozatával szerzett Nicole Bristow karakterével. Azóta Nikolas egy műsorban beszélt a gyerekként szerzett traumatikus tapasztalatairól A színésznő elmondta, hogy Dan Schneider az egyik alkotó, illetve más szereplők és vezetők érzelmileg bántalmazták. Ha egy jelenet nem volt jó, akkor ordibáltak vele, és verbálisan bántalmazták, ami óriási trauma volt számára és sokat sérült az önbecsülése.