Galéria

7 híres ember, aki rejtélyes módon eltűnt, és a mai napig nem került elő

Forrás:

A női pilóta nevét mindenki ismeri. Az első nő, aki egyedül repült át az Atlanti-óceánon világkörüli útja során, 1937-ben. A repülőből kifogyott az üzemanyag miközben Hawaii felé tartottak, Earhart pedig lezuhant és eltűnt.


Forrás: A zseniális gyermekregényíró három könyvet írt, és 14 éves korára sikert sikerre halmozott. Házasságkövetése után letelepedett, de hanyatló karrierje és férje hűtlensége mély depresszióba nyomta. Miután egy este ismét veszekedett a férjével, 30 dollárral és egy jegyzetfüzettel hagyta el a házat, és soha többé nem tért haza.
Forrás:

A kis herceg írója nemcsak szerző volt, hanem pilóta is. A francia művész 1944-ben egy P-38-assal felszállt Korzikáról és eltűnt. Egy francia halász 1998-ban Marseille-nél találta meg azonosító karkötőjét, 2000-ben pedig búvárok találták meg repülőgépének maradványait.


Forrás:

A híres család sarja, akikről a New York-i Rockefeller Center is kapta a nevét. Új-Guineában esett vízbe egy hajóról, ahol bennszülöttek művészetét tanulmányozta. A víz elsodorta és nem került elő.


Forrás:

Az amerikai ökölvívó 1961-ben megküzdött Cassius Clay-jel is. Utoljára 1979-ben készítettek vele interjút, azóta hiába is próbáltak tájékozódni a sorsáról, élete hátralévő részéről vagy haláláról nincs adat.


Forrás:

A korán visszavonult profi NBA kosárlabdás vett egy katamaránt, és bátyjával, Miles Daborddal Tahitiról Hawaii felé indult; barátnője, Serena Karlan és Bertrand Saldo kapitány kíséretében. Két héttel később Dabord egyedül kötött ki. Mivel hamarosan öngyilkos lett, feltételezhetően ő ölte meg a három másik embert, akiknek holttestét a vízbe lökhette.


Forrás:

Gyermekszínészként szerepelt a Beethoven kutyás filmekben. Egy este eltűnt Washingtonban, amikor a barátjától hazafelé tartott. Ismerőse szerint részeg volt és lelkileg összetört, autóját üresen találták meg.