Galéria

A 6 legjobb étel tartós alvászavar ellen: egyél belőlük minél többet

Forrás:

A mézben lévő természetes cukrok enyhén megemelik az inzulinszintet, ezzel lehetővé téve a triptofán bejutását az agyba. A triptofán pedig nem más, mint egy olyan aminosav, amely niacinná, azaz B-vitaminná alakul, ami kulcsszerepet játszik a szerotonin, a melatonin termelésében – és mind tudjuk, hogy ezekre szükségünk van a zavartalan éjszakai nyugalomhoz.

 


Forrás:

A mandula igazi szupercsemege, amit összefüggésbe hoztak már olyan krónikus betegségek kockázatának csökkentésével, mint a szívbetegség vagy a 2-es típusú cukorbetegség. De a pihentető estéink megsokszorozásában is kulcsfontosságú szerepet játszhat, mert kiváló melatonin-, illetve magnéziumforrás – és az utóbbi segít kordában tartani az a minőségi alvást akadályozó kortizol, tehát a stresszhormon szintjét.


Forrás:

A banán is remek magnézium-, illetve triptofánforrás is. Szóval, ha nem akarsz báránykákat számolgatni, fogyassz belőle minél gyakrabban!


Forrás:

A joghurt is tartalmaz triptofánt, szóval vacsorára a görög joghurt például tökéletes választás lehet (különösen akkor, ha mandulával és mézzel is megszórod), mert ennek köszönhetően könnyebben elálmosodhatsz.


Forrás:

A kutatások azt bizonyítják, hogy aki egy órával lefekvés előtt megeszik két kivit, 42%-kal gyorsabban alszik el, min az, aki nem teszi ezt.


Forrás:

A magas glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztása néhány órával lefekvés előtt javíthatja az alvás minőségét – ezek közé tartozik a fehér rizs is.