Galéria

9 színész a Harry Potter filmekből, aki ma már teljesen mással foglalkozik

Forrás: Joshua Herdman Draco Malfoy egyik barátját, Gregory Monstrot alakította, méghozzá igen tehetségesen. Az akkori gyerekszínész bár imádta a forgatásokat, végül harcművész lett belőle.
Forrás: Luna szerepe egyfajta terápia volt Evanna Lynch számára. 11 évesen ugyanis anorexia miatt kórházba került. Levelet írt J. K. Rowlingnak és elmesélte neki a történetét, illetve azt, hogy mindig szeretett volna szerepet kapni a Harry Potterben. Az író válaszolt neki, és elkezdtek levelezni. Végül 2006-ban meghallgatásra jelentkezett Luna szerepére. Evannának sikerült 15 000 jelentkező közül kitűnnie, mindenféle színészi tapasztalat nélkül. A Harry Potter-filmek után további 6 filmben szerepelt. Legutóbbi munkája a Madness in the Method című film cameo-ja volt. Ám ő inkább írónak vallja magát.
Forrás: Devon Murray 6 éves kora óta játszik filmekben (szerepelt a This Is My Father, az Angela’s Ashes és a Yesterday’s Children című filmekben, mielőtt megkapta volna Seamus szerepét). Arra viszont senki sem gondolt, hogy felnőttként a lovaglás lesz a mindene és saját farmján fog élni.
Forrás: Bonnie Wright testvérének köszönhetően döntött úgy, hogy elmegy a meghallgatásra, a szerepet pedig meg is kapta. A Harry Potter-filmek után még 8 filmben szerepelt, majd megalapította saját filmes cégét, ahol forgatókönyvíróként, filmrendezőként és filmproducerként dolgozik. Ezen kívül Bonnie jótékonysági tevékenységekben is részt vesz.
Forrás: A Harry Potter-filmekben Sean játszotta Oliver Woodot, a Griffendél kviddicscsapatának kapitányát. Bár napjainkban is színészkedik, inkább gasztro tartalmakat gyárt és rengeteget utazik, hogy minél több kultúra ételeiről készíthessen képeket és cikkeket.
Forrás: Luke játszotta Lee Jordant, a Griffendél lelkes tagját, aki egyébként egyfajta kommentátor volt a kviddicsmérkőzéseken. A ma 35 éves férfi több tévésorozatban is szerepelt (például a Glee és a Lie to Me). Ám ő végül a színházban találta meg a helyét, és az éneklés lett élete álommunkája.
Forrás: A lelkes kis Griffendéles fiú a második részben tűnt fel. Egy olyan megnyerő és mindenki számára kedves karakter volt, akiről tipikusan tudni, hogy újságíró vagy fotós lesz. Ez pedig a színész valódi életére is igaz lett. Bár több filmben is kapott szerepet, a sors furcsa fintora, hogy felnőttként ő is fotós lett, méghozzá nagyon jó.
Forrás: Harry Potter legnagyobb riválisát alakította a filmekben, pedig a valóságban Rupert Grint és Daniel Radcliffe egyik legjobb barátja volt. Sőt, Emma Watson elárulta, hogy belé volt életében először szerelmes. Nos, Tom igazi tehetség volt, és ez most sem változott meg, mindössze egy kicsit. A színészkedésnek ugyan sosem fordított hátat, ma már elsősorban zenész.