Galéria

6 étel és ital, ami káros agyműködésre a neurológusok szerint

Forrás:

Meglepő lehet, de a szakemberek szerint a különféle protein porok fogyasztása hosszabb távon rosszat tehet az agy egészségének, ugyanis a többségük tele van mesterséges édesítőszerekkel. Ezek nem tesznek túl jót bélflórának, ami baj, hiszen a legtöbb, az agy számára kiemelkedően fontos neurotranszmitter éppen itt képződik.


Forrás:

Azt már régóta mindenki tudja, hogy a szénsavas, cukros üdítők elképesztően egészségtelenek. Az agy számára például azért károsak, mert tönkreteszik azokat az ereket, amik táplálják.


Forrás:

Néhány évtizeddel ezelőtt még a legnagyobb nyugalommal vásárolták az emberek a margarint a vaj helyett, azt gondolták, ez a növényi zsírokból készült termék egészségesebb. Sajnos azóta kiderült, ez tévedés, a legtöbb margarin összetevőlistája borzalmas. Az agyi egészség szakértői azt javasolják, maradj a valódi vajnál vagy használj olívaolajat.


Forrás:

Emlékszel milyen gyakran mondták a szüleid a lázadó kamaszéveidben, hogy ne igyál, mert elpusztulnak az agysejtjeid? Az a helyzet, hogy nagyjából igazuk volt! Az alkohol neurotoxin, vagyis olyan anyag, ami kémiai idegrendszeri károsodást okoz, valódi méreg az agynak.


Forrás:

Ha azok közé tartozol, akik szeretnek kávéval lazítani délután is, talán előfordult már veled, hogy az esti alvásod érdekében ekkor már inkább a koffeinmentesből kértél. Hiba! Ahhoz, hogy a kávéból kivonják a koffeint, nagyon erős vegyszereket alkalmaznak, amelyek ártanak az agyműködésnek.


Forrás:

Bármennyire finom, a sült krumpli szinte minden szempontból egészségtelen étel. Mivel tocsog az olajban, károsíthatja az ereket, így az agy nem jut elegendő tápanyaghoz, ezáltal sérül a tanulásra való képesség és a memória.