Galéria

9 színésznő, aki angyali és ördögi is tud lenni

Forrás: Cate Blanchett Anglia királynőjét alakította az Elizabeth-ben, majd a gonosz Spalko ügynököt az Indiana Jones-ban. Utóbbit Spielberg egyszerűen imádta!
Forrás: Helena Bonham Carter volt Bellatrix Lestrange a Harry Potterben, majd 2015-ben Tündérkeresztanyát is ő alakította a Hamupipőkében.
Forrás: Imelda Staunton alakította a Harry Potter-filmek egyik leggonoszabb gonoszát, Dolores Umbridge-et, ráadásul nagyszerűen! A Maleficent-ben jótündér volt, ez is nagyon jól állt neki.
Forrás: Emma Thompson egy rendkívül sokszínű színésznő, az egyik pillanatban még ő az ártalmatlan Nanny McPhee, majd átváltozik Szörnyella szuper gonosz vérszerinti anyukájává.
Forrás: Jennife Lawrence játszotta az X-Men filmekben Mystique-et, a Ne nézz fel!-ben pedig egy teljesen ártalmatlan egyetemista csillagászjelöltet.
Forrás: Nicole Kidman volt már Grace Kelly a Grace of Monaco-ban, illetve állatpreparátor a Paddington című filmben.
Forrás: Lena Headey évadokon keresztül alakította a Trónok harca egyik legokosabb és legkegyetlenebb gonoszát, Cercei királynőt, de ő volt Sarah Connor is a Terminátor tévésorozatban.
Forrás: Natalie Portman egyik leghíresebb szerepe a V, mint vérbosszú Evey-je, de ő volt Nina Sayers is a Fekete hattyúban. Mindkét alakítása lenyűgözte a közönséget.
Forrás: Charlize Theron sokszor alakított szőke bombázót vagy belevaló, jó karaktert, mint a Mad Meax-ben, de ő játszotta a Hófehérke és vadász című filmben a gonosz királynőt is.