Galéria

Így hat a Barbie film a nők mentális egészségére

Forrás: „Amikor kislány voltam, volt egy Barbie Fashion Face nevű játékom, ez tulajdonképpen egy sárgadinnye méretű Barbie-fej volt, aminek megcsinálhattam a haját, a sminkjét, de akár ki is rúzsozhattam. Amolyan műanyag divatikonként nagyjából ilyesmit vártunk megelevenedni a mozivásznon is, azonban Barbie nagyon sokat változott, fejlődött, amióta nem láttuk” – kezdi cikkét a Psychology Today magazin hasábjain Karen E. Dill-Shackleford pszicholológus és pszichiáter, aki nem mellesleg az Y-generáció nőtagja.
Forrás: „A moziszékbe beülve felvillant a jelenkor, egy teljes átalakuláson átesett Barbie, ám ez most nem a külsejét érintette, belül változott meg, a fejlődése pszichológiai jellegű volt. Nagy meglepetésekkel volt tele számomra ez a film, Greta Gerwig és Margot Robbie egy igazán új szintre emelte mindannyiunk kedvenc Barbie-babáját.
Sok haladóbb szellemű nő volt összezavarodva azzal kapcsolatban, hogyan álljon Barbie-hoz. Kedves nosztalgiával, hiszen az egyik legmenőbb játék volt anno? Vagy egyfajta sértődöttséggel, amiért olyan egyoldalúan mutatta be a női testet és mindenki tökéletlennek érezte magát miatta?” – folytatta.
Forrás: „Persze maguk a babák az utóbbi 1-1,5 évtizedben már sokkal sokszínűbbek voltak, van teltebb, alacsonyabb, mozgássérült és még sorolhatnám. Én magam egy olyat találtam, amelyik jógázik és szép, vastag, nőies combja van. Mivel jógát oktatok, őt magammal vittem az órámra, ahol több anyuka azt monda, úgy érzi, a baba hasonlít rá. Ez megmelengette a szívemet” – fejtegette a szakember.
Forrás:

„Ha láttad már a filmet, akkor tudod, Barbie, vagyis Margot Robbie tudata egybeolvad egy középkorú, kisgyermekes anyuka, Gloria (America Ferrara) tudatával, így komoly egziszetenciális válságot él át, amin keresztül megmutatja, milyen mélyen át tudja érezni egy valódi nő problémáit. És ez az, amit egy mai modern nőnek látnia kell, hogy nincsen egyedül és van kiút!” – árulta el a pszichológus.