Galéria

Minden, amit Barbara Handlerrel tudni kell – A nőről, akiről Barbie-t mintázták

Forrás: Bár sokan hihetnék azt, hogy mindössze lánya iránti szeretet ihlette Handlert Barbie megalkotásában, ez csak félig igaz. Barbara ugyanis annak idején papírbabákkal játszott a barátaival, és egy ilyen alkalommal, amikor Ruth nézte őket, valami igazán különlegeset fedezett fel:
 „Felfedeztem valami nagyon fontosat: ezeket a babákat arra használták, hogy saját jövőjükről álmodjanak felnőtt nőként… - emlékezett vissza önéletrajzi könyvében Ruth Handler.
Forrás: Néhány évvel a Barbie baba megalkotása után 1961-ben egy Ken baba következett. A nővéréhez hasonlóan Kenneth Handlernek is a babájához fűződő kapcsolata adta az ötletet, illetve végig kísérte a férfi életét. Sajnos ez az ő esetében még kevésbé bizonyult pozitívnak. Ken Handlert egy külföldi lap szerint jobban érdekelték a könyvek és filmek. Tehát kicsit sem volt üresfejű szépfiú. És ami azt a feltételezést illeti, hogy Barbie és Ken egy párt alkotnak, kifejezetten kellemetlen volt számára.
Forrás: Barbara ugyan jelenleg nem házas, de volt már férjnél. A New York Times szerint 1959-ben férjhez ment Allen Segalhoz, ekkor még csak 18 éves volt. A pár 11 évig volt házas, és két gyermekük született. Egyes források azt állítják, hogy az Allan babát, más néven "Ken haverját", Barbara volt férjéről nevezték el, és pontosan ilyen volt...
Forrás: A Barbie előzetesének megjelenése után Barbara egy interjúban áldását adta a színésznőre. Véleménye szerint rendkívül jó energiájú és szép hangú a színésznő, és nála jobbat nem is tudna elképzelni a szerepre. Hozzátette, hogy bár soha nem hitte volna, hogy a Barbie baba egy teljes hollywoodi produkciót inspirál, úgy gondolja, hogy édesanyja büszke lenne, ha látná, hogy Barbie képernyőn is életre kel.
Forrás: Barbara többször elmondta, hogy csak udvariasan mosolyog, ha valaki Barbie-hoz hasonlítja, de mindig is utálta, ha ez történt vele. Véleménye szerint korának egy úttörő játéka volt, a lányok motiváló ereje, hogy bármi lehet belőlük, de ettől még nem tartja magát olyan világ megváltó embernek, mint magát Barbie-t.