Galéria

Az idősebb generációk 8 szokása, ami mára érthetetlen

Forrás:

Régen minden nőnek volt egy olyan fehérnemű szettje, amit arra tartogatott, ha orvoshoz kell menni. Ma már persze elérhető áron lehet gyönyörű fehérneműket kapni, így egyáltalán nem számít különlegességnek, amit tartogatni kell.


Forrás:

A mások véleményétől való függés meghatározta az elmúlt évszázadokat. És nem csak a barátok véleménye számított, hanem a főnöké, kollégáké, a szomszédé, sőt még az ismeretleneké is. Persze az emberek sokkal kisebb közösségekben éltek, mindenki ismert mindekit, és ha valaki hírén folt esett, az komoly következményekkel járt. Szerencse, hogy ma már mindenki önmaga lehet, és nem kell mindenkinek is megfelelni.


Forrás:

Annak idején a köntösök luxuscikknek számítottak, így igazi státuszszimbólum volt viselni, ráadásul nem voltak elterjedve az otthoni ruházatok sem. Így maradtak azok a holmik, amik már annyira elnyűttek voltak, hogy utcára nem lép ki bennük az ember, manapság viszont annyi féle melegítő szett kapható, hogy nem is győzünk belőlük válogatni. 


Forrás: Te is emlékszel még a mamád féltve őrzött cirádás étkészletére, ugye? Régen minden valamire való háziasszony birtokolt legalább egy ilyen különlegesebb szettet, amit a jeles eseményekre tartogattak. Sok helyet foglalt el, és ritkán használták, mindeközben a hétköznapok a legtöbb helyen csorba bögrék és lepattant tányérok között teltek.
Forrás:

Anyáink és nagyanyáink idején nem volt semmi szokatlan abban, ha beleszólnak az ember életébe. Manapság ennek a hagyománynak a visszhangja látható a közösségi médiában, ahol főleg az idősebb generációkra jellemző a kritikus hangvételű kommentelés.


Forrás:

A háború alatt, és az azt követő években felnőtt generációk sokkal inkább raktároznak. Nehezen válnak meg a már elhasználódott tárgyaktól, de a szekrényeik polcain simán lehetnek 20 éve bontatlan parfümök vagy épp sosem használt érkészletek is. Közben persze ezek a porfogók már teljesen elavultak, csak foglalják a helyet, miközben abban ma már a pszichológusok is egyetértenek, hogy a jelent igenis ki kell élvezni, és ez a fajta gyűjtögetés nem vezet semmire. 


Forrás:

Az esküvőkhöz számos hagyomány és szokáshoz kapcsolódik, amik még a modern lagzikon is jelen vannak, ám a népes, vagy kevésbé népes násznép összetétele mára igencsak megváltozott. Régen a nagy napra a pár meghívott minden távoli rokont, sőt, a szüleik kollégáit és barátait is, így a buli sokkal inkább szólt róluk, mint a friss házasokról. Ma az ifjú házasok általában saját ízlésük szerint szervezik az esküvőjüket, és csak olyanokkal veszik körül magukat, akikkel rendszeresen tartják a kapcsolatot. 


Forrás:

Nagymamáink minden cipőhöz harisnyát húztak, hogy megelőzzék a bőrkeményedések megjelenését és megvédjék a cipőjüket az izzadástól. Ma vannak olyan kozmetikumok, amikkel ezek a problémák orvosolhatók, és persze a testszínű harisnya is teljesen kiment a divatból. Sőt, kifejezetten cikinek számít.