Galéria

3 különleges hely a Földön, ahol nagyon furcsa dolgok történnek

Forrás:

Fák levelek nélkül, sehol egy állat vagy ember, az épületek üresek, az utak mindenhol csúnyán meg vannak repedve, az autók pedig eltűntek. Mindent vastag füst borít. Az USÁ-ban található bányászvároska, Centralia immár 50 éve ég folyamatosan. 1980-ban szemetet égettek a bányászok, a tűz azonban utat tört az aknákba és begyújtotta az ott található szenet, ami azóta is folyamatosan ég, egyszerűen nem lehet eloltani. A füst, ami ott terjeng elviselhetetlen, mégis van a mai napig 5 lakó a városban.


Forrás:

A Kanadában található Abraham-tó vastagon be van fagyva és különleges buborékok láthatóak benne, amik metánból vannak és szuper gyúlékonyak. Olyan baktériumok állítják elő őket, amelyek szerves anyagokat esznek, amik a tóba „esnek”, mint például levelek, bogarak, fűszálak. A jég miatt a tűzveszélyes gáz nem tud távozni, ha azonban a tó kiolvadna, jókora robbanásokat lehetne látni és hallani. Ha valaha arra kirándulsz, gyufát ne vigyél.


Forrás:

Megérkezel Jáva-szigetére, Indonéziába, felmászol a fákkal és fűvel borított gyönyörű vulkánra, majd a csúcsra érve azt látod, nem láva kavarog benne, hanem egy csodás tó. Már veszed is a bikinit, hogy csobbanj, de ne tedd, mert ez nem víz, hanem sav! Éjszaka amúgy gyönyörű látvány, mert olyan, mintha a felszín világítana.