Galéria

Tedd és ne tedd: 7 szabály, ha kiszakadt a gumi

Forrás:

Ha észrevetted vagy észrevettétek, hogy a gumi lecsúszott, esetleg elszakadt, hagyjátok abba a szexuális érintkezést. Ezután meg lehet tenni pár óvintézkedést, ami talán segít elkerülni a nemi betegségeket és a nem kívánt terhességet.


Forrás:

Menj ki a fürdőszobába, ülj le a wc-re és akár egy kis nyomással, de igyekezz kiüríteni magadból minden testnedvet. Amit lehet, törölj ki a hüvelyedből, a pisilés szintén segíthet.


Forrás:

A következő lépés természetesen az, hogy beállsz a zuhany alá és alaposan lemosod magadat, különös tekintettel az intim részeidre. Ehhez azonban ne használj se tusfürdőt, se túl erős vízsugarat. Ha van intim mosakodód, az jó lehet.


Forrás:

Amint túl vagy az előbbiekben, áll meg egy picit és lélegezz mélyen. Természetes, ha ilyenkor sokféle érzés cikázik benned, félelem, szégyen, megbánás. Ha akad olyan személy, akiben igazán megbízol, próbálj vele beszélgetni a dologról, hátha támaszt tud nyújtani neked.


Forrás:

Miután túl vagy a legfontosabb dolgokon és picit megnyugodtál, ideje megtervezni a következő lépéseidet. Érdemes lehet 72 órás tablettát felíratnod az ügyeletes nőgyógyászaton, vagy magánúton, utóbbi formában még telefonos konzultációval is lehetséges ez. Minél előbb váltsd ki és vedd ne a gyógyszert. Tájékozódj az esetleges mellékhatásokról, hiszen kissé bezavarhat majd a menstruációs ciklusodba. Amennyiben a nemi betegség aggaszt, jelentkezz be egy szűrésre a nőgyógyászodhoz.


Forrás:

A következő napokban nincs miért aggódnod, de nem árt, ha jobban odafigyelsz a testedre. Ha az intim részeiden, a hüvelyedben fájdalmat, égő, csípő, viszkető érzést tapasztalsz, akkor megint csak az a jó döntés, ha elmész a dokidhoz. A terhesség első jelei pedig olyanok lehetnek, mint a szédülés, az erős fáradtságérzet, mellhúzódás, hasi fájdalom.


Forrás:

A nem megfelelő védekezés mellett történő szexuális együttlét nem kívánt terhességhez vezethet. Ez legkésőbb a szexet követő harmadik héten már a drogériákban és patikákban kapható, akár legolcsóbb tesztekkel is kimutatható.