Galéria

6 hétköznapi használati tárgy, ami rejtett funkcióval is rendelkezik

Forrás:

A kis bujtató eredetileg a haditengerészek számára látott el funkciót, ennek segítségével akasztották fel a ruhadarabot a szögre, ez ugyanis megvédte az anyagot a gyűrődéstől. Bár nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki a mai napig így tárolja kedvenc ingét, a bujtató viszont a mai napig maradt ezeken a darabokon.


Forrás:

Eddig talán te is a cipőd tisztítására használtad azt a kefét, ami végighúzódik a mozgólépcső két szélén, pedig valójában egyáltalán nem ezt a funkciót tölti be. Az igazság az, hogy nagyon lényeges szerepe van, ugyanis megvéd attól, hogy a szoknyád vagy a lelógó táskád széle beleakadjon a lépcsők szélébe, balesetet okozva vele.


Forrás:

Fogadjunk, hogy eddig te is úgy használtad a hullámcsatot, hogy az egyenes része volt közelebb a fejbőrödhöz, vagyis azt nem lehetett látni. A beauty guruk szerint viszont pont fordítva kellene, a hullámos részével lefelé, ugyanis ezek a kis kiképzések arra szolgálnak, hogy ne csússzon ki a csat a helyéről.


Forrás:

Neked feltűnt, hogy a bevásárlókocsi elején van egy kis fém hurok, ami fontos funkciót tölt be? Eredetileg azért tervezték, hogy oda tudd akasztani azokat a termékeket, amik törékenyek, így a kosárban nem nyomódik össze.


Forrás:

Igaz, hogy nem mindegyiken található kék színű keferész, de amelyiken igen, annak bizony funkciója van. Ezek a sörték ugyanis egy idő után elvékonyodnak és elszíneződnek, ezzel jelezve, hogy ideje lecserélni a fogkefédet.


Forrás:

Ha megfigyeled, minden billentyűzeten van egy-egy kis jelzés az említett betűkön, aminek az a szerepe, hogy anélkül tudj gépelni, hogy oda kellene nézned. Persze lehet, hogy nem ez segíti számodra az eligazodást, viszont eredetileg arra szolgáltak ezek a billentyűk, hogy a két mutatóujj kerüljön rájuk.