Galéria

Ilyen hatással van a szexualitásra a pornónézés

Forrás: A pornónézés teljesen normális és elfogadott, főleg ha tisztában vagyunk vele, hogy az ott látott dolgok, szexuális tartalmak kicsit sem képezik részét a valóságnak. A pornófilmek egy előre leforgatott, forgatókönyv szerint készült pár perces felvételek, amelyek elsősorban a látványuk miatt képesek szexuális izgalmat kelteni az emberekben. Gyakorlatban viszont ennél jóval többről szól a szex.
Forrás: Akárcsak a torzult szexuális kép, a beteges elvárások is megnőnek. Tehát az alapvetően extrémnek számító BDSM, a hármas szex, az anális közösülés stb. szinte hétköznapivá tud valaki számára. Ezzel mindössze csak az a legnagyobb baj, hogy a szex hagyományos, vagy gyengéd módjai már egyáltalán nem fogja érdekelni.
Forrás: A pornófüggők érdekes módon nem a szexben, hanem a maszturbálásban vezetik le a vágyaikat. Naponta akár tucatszor is képesek önkielégíteni, amely a hétköznapi tevékenységeikre - mint a munka, bevásárlás, személyes higiénia és emberi kapcsolatok - kárára képes menni. Ezenfelül pedig a párjukkal vagy partnerrel való szex is egyre kevesebbet fog számukra érni, mivel a pornófüggők úgy érzik, hogy magukat könnyebben és jobban tudják eljuttatni a csúcsra.
Forrás: A pornófüggőknél szembetűnő a kevés emberi interakció. Ritkán járnak emberek közé, szórakozni, illetve az ismerkedés is gondot tud számukra okozni, hiszen időt és energiát kell ölniük egy hosszú távú párkapcsolat kialakításába. Emiatt inkább az emberektől való elidegenedés, bezárkózás lesz rájuk jellemző.