Galéria

Híres szülők, akiknek koraszülött gyermeke született

Forrás:

Julia Robertsnek és férjének, Daniel Modernek három közös gyermeke van. Az ikrek, Hazel és Phinnaeus 2004-ben a terhesség 36. hetében jöttek világra. A két baba császármetszéssel született és pár hétig még a kórházban kellett maradniuk. Szerencsére minden rendben volt velük és aztán haza is mehettek.

 

 


Forrás:

Anna Faris és Chris Pratt kisfia, Jack 2012-ben jött világra. A kisfiú kilenc héttel, vagyis több mint két hónappal idő előtt született. Rögtön inkubátorba helyezték a kicsit, aki az 1500 grammot sem érte el. A Jurassic World sztárja többször is felszólalt a koraszülött gyerekek támogatásának érdekében. Sajnos még ma is sok helyen nem elég felkészültek a kórházak a koraszülött csecsemők érkezésére.

 


Forrás:

Kim Kardashian és Kanye West legnagyobb gyereke, a most 6 éves North West 5 héttel korábban született meg, mint kellett volna. Ez azért történt, mert Kim vérszegénysége miatt a méhlepény nem tudott eléggé rögzülni. Később ezért döntött a páros úgy, hogy egy béranyára bízzák az újabb Kardashian-West csemeték kihordását.

 

 


Forrás:

Az ikerterhességeknél fokozottan magas az idő előtti szülés kockázata. Celine Dion ikrei is koraszülöttek voltak. Szerencsére semmilyen egészségügyi problémájuk nem volt, így amikor elérték a megfelelő testsúlyt, haza is lehetett vinni az ikreket.

 

 


Forrás:

A csak Brangelinaként emlegetett párnak szintén az ikrei voltak koraszülöttek. Jolie elmondása szerint ők felkészültek rá, hogy a babák idő előtt fognak megszületni, hiszen tudták, hogy ez mennyire gyakori az ikreknél. A csecsemőket császármetszéssel kellett világra hozni. Angelina elmondta: amint meghallotta, hogy a két gyerek felsír, tudta, hogy minden rendben van.

 

 


Forrás:

Amikor Beyoncé az ikrekkel, Sirrel és Rumival volt terhes, életmentő császármetszést kellett végrehajtani. A popkirálynőn terhességi toxémia miatt kellett elvégezni a beavatkozást. Ez a megbetegedés egy hormon túlzott jelenlétét jelenti a szervezetben, ami az anya és a magzat életét is veszélyezteti. Az énekesnő és az ikrek hetekig voltak az intenzíven, mire végre hazaengedték őket.

 

 


Forrás:

Kennedy elnök és a korábbi first lady kisfia, Patrick szintén idő előtt született. A csecsemő légzési distressz szindrómában szenvedett, ami miatt nem volt képes megfelelően lélegezni. A 60-as években az egészségügy még igen fejletlen volt a koraszülöttek kezelésében, így Patrick két nap után belehalt betegségébe. Az eset világszerte felhívta a figyelmet a koraszülöttekre és a légzési distressz szindrómával világra jövő babákra.

 

 

 


Forrás:

Blake Lively 2014-ben hozta világra Ryan Reynoldssal közös gyermekét, Jamest. A kisfiú pár héttel a kiírt dátum előtt született, de szerencsére így is elég erős volt és nem volt szüksége különleges kezelésre.