Galéria

8 ok, amiért Dél-Korea olyan, mint egy időutazás a jövőbe

Forrás:

Dél-Koreában fizetést adnak azoknak a fiataloknak, akik nehezen veszik rá magukat, hogy kimozduljanak otthonról. Ha suliba vagy dolgozni járnak az extra jutalmuk 175 000 Ft-nak megfelelő állami támogatás.


Forrás:

Szöulban nagyon sok különféle tematika alapján készült szendvicsezőt, bárt, kávézót találni, ezek közül az egyik legviccesebb a wc-s verzió.


Forrás:

Dél-Koreában van egy kávéházlánc, a Greem Gafé, amelynek az üzletei 2D-s technikával vannak kialakítva, az egész környezet olyan, mintha egy gyerekkori színezőben találtad volna magad. Elképesztően menő, ugye?


Forrás:

Szöulban a metrókocsik oldalán színes fényekkel jelzik, hol van a legtöbb szabad hely, így el lehet kerülni a túlzsúfoltságot.


Forrás:

Dél-Koreában a buszmegállók fedettek, széltől, naptól védettek, fűtéssel, hűtéssel, tiszta vízzel, órával felszereltek és mozgáskorlátozottak számára is könnyedén használhatók.


Forrás:

Szöulban a parkokba napelemmel működő pihenőpadokat telepítettek, amelyeken töltő is van, így soha senkinek nem merül le a telefonja andalgás közben.


Forrás:

A dél-koreaiak nem félnek kísérletezni, bármilyen szuper menő, utópisztikus épületcsodát hajlandók megvalósítani.


Forrás:

Egy friss kutatás szerint 2030-ra, ami innen csupán hét évnyire van, a nők várható élettartama át fogja lépni az országban a 90 évet. Ez magasabb, mint bárhol a világon. Magyarországon a nők várható élettartama egy 2023-as tájékoztató alapján 82 év.