Galéria

Szexálmok: 7 álomfajta, jelentésük és minden, amit még érdemes róluk tudni

Forrás: Jelentése: Elég valószínű, hogy a libidót az egekben, de egyes feltételezések szerint kielégítetlen is lehetsz akár párkapcsolatban élsz, akár nem. Ha ez a helyzet, akkor a partnerrel való nyílt kommunikáció jó kiindulópont. Mondd el neki, hogy érzed magad, és mi az, amiből többet szeretnél.
Forrás: Jelentése: Attól függően, hogy milyen gyakran álmodsz vele, és mennyi ideje szakítottál a volt pároddal, sokféle jelentése lehet: az új partnerhez való hozzászokástól kezdve az exeddel kapcsolatos megoldatlan gyászig. Ha frissen jöttél ki a szakításból, hagyj magadnak időt, hogy alkalmazkodj az új partnerrel való szexhez. Ha azonban több hónap vagy akár év is eltelt a szakítása óta, és még mindig visszatérő szexuális álmaid vannak ugyanazzal a személlyel, akkor itt az ideje, hogy egy szakemberrel dolgozd fel az ezzel kapcsolatos problémákat.
Forrás: Jelentése: „Ez az álom azt jelentheti, hogy volt egy parancsolgató édesanyád vagy édesapád, és pontosan emiatt izgat a gondolat, hogy egy (személy) megkötöz és legyőz” – magyarázza Dr. Fran Walfish, a Beverly Hills-i család- és párkapcsolati pszichoterapeutája. Más lehetséges értelmezések magukban foglalják az irányítás vágyát vagy azt, hogy mások kezdeményezzenek. „Nincs ebben semmi elvetemült, helytelen vagy természetellenes – szexuális élményeink személyesek és privátak” – teszi hozzá Walfish. Amikor az egyik partner szeretné kipróbálni a BDSM-et vagy a játékokat, de a másikat nem érdekli, finoman mondja el neki, hogy pontosan mit szeretne kipróbálni és miért is lenne jó, ha ebben partnere lenne.
Forrás: Jelentése: Ez az álom azt sugallhatja, hogy vágysz az orális szexre, de a szigorú neveltetésed miatt tudat alatt van benned egy gát, ami nem engedi, hogy átadd magad az élménynek - ezért csak álom formájában köszön vissza mindez. Éppen ezért az a legjobb, ha nyíltan beszélsz a vágyaidról a partnereddel.
Forrás: Mit sugallhat: Ez az álom egy olyan személyre utalhat, mint például egy nárcisztikus apa, aki megfosztotta téged a folyamatos figyelemtől. Arról az érzésről fantáziálsz, hogy egy tekintélyes és számodra erősebb személy teljes mértékben szeressen és figyeljen rád.
Forrás: Jelentése: Nem ritka, hogy egyesek felizgulnak bizonyos élettelen tárgyak láttán, mivel vizuálisan emlékezeti őket valamire. A fürdőkád esetében a pénisz vagy egy meztelen test juthat a nők eszébe, de azért is szerepelhet egy ilyen tárgy az álmodban, mert az emberek az önkielégítésre gyakran a fürdőkádat választják.
Forrás: Jelentése: Walfish szerint ez az álom azt jelentheti, hogy szeretnél önmagad lenni, megszabadulni a szabályoktól és mindentől, ami korlátoz.