Galéria

A leghihetetlenebb állásinterjúk, amiket emberek valaha is átéltek

Forrás: "Rossz interjúra mentem be, és azt hittem, a kérdések az elején csak bemelegítő kérdések voltak, vagy kérdések arra vonatkozólag, hogyan gondolkodom. Megkaptam az állást."
Forrás: "Ott hagytak a váróteremben az interjú előtt, legalább fél órára. Felálltam és eljöttem. Ekkorra már annyira ideges voltam, hogy nem is lett volna türelmem egyáltalán interjúzni."
Forrás: "Interjúztató: 'Wow, nagyon jól megy ez az interjú. Azt hiszem, készen állsz a teljes körös interjúra.'
Én: 'Őőőő... milyen a teljes körös interjú?'
Interjúztató: 'Ajtóról ajtóra járunk minden cégnél a környéken, és kiosztjuk nekik ezeket a szórólapokat. Hozd a sétálós cipődet, hosszú napunk lesz.'
Én: 'Szóval egész nap dolgoznom kell?'
Interjúztató: 'Igen.'
Én: 'Anélkül, hogy fizetnének érte?'
Interjúztató: 'Igen.'
Én: 'Merre van az ajtó?'"
Forrás: "Voltam egy állásinterjún egy Cex üzletben [Egyesült Királyságban működő használt áruk lánca - a szerk.] (ne ítélkezzetek, lol). Minden kérdés nagyon fura volt. Például:
- Ha pizzafutár lennél, milyen eszköz jönne jól neked?
- Hogyan terveznél meg egy fűszertartót vakoknak?
- Milyen szuperképességet szeretnél magadnak?

Nem kaptam meg az állást."
Forrás: "Találkoztam egy pasassal egy állásbörzén, tetszett neki a munkám, odaadta a névjegykártyáját és mondta, hogy másnap hívjam fel. Megtettem, megbeszéltünk egy interjút. Elmentem az irodájába, megnézte a portfóliómat, közölte, hogy remek, és hogy nagyon jól passzolnék a cégbe. Körbevezetett a teljes irodaházban, bemutatott egy rakat embernek, elmondta, hogy hol lehet jókat ebédelni a környéken. Majd az interjú végén leültünk, és közölte, hogy 'Imádom a munkádat, és jófejnek tűnsz, de most épp nem akarunk senkit felvenni, viszont megjegyezlek magamnak.' Mi a franc?!"
Forrás: "Nem is az interjú volt a gond, az jól ment. 2005-ben jelentkeztem egy autókereskedés recepciós állására, a beszélgetés jól ment, majd a rákövetkező napokban számos e-mailt kaptam tőlük különböző autók árajánlatával kapcsolatban, hogy milyen akcióik vannak épp. Naponta kábé 5 ilyen levél jött, két héten keresztül, mire felhívtam őket, hogy ez mi? Kiderült, hogy leszedték az e-mail címemet az önéletrajzomról, és ráraktak egy spam listára, hátha meg akarnám venni tőlük valamelyik kocsit. Elnézést kértek és mondták, hogy levesznek a listáról, és egyébként valaki mást vettek fel a pozícióra. Nem baj. Már amúgy se akartam náluk dolgozni."
Forrás:

"Voltam egy állásinterjún az MCI-nél. A végén a hölgy, aki interjúztatott, közölte, hogy szerinte nem akarok én itt dolgozni, de ha mégis, enyém az állás. Aztán megadta a férje elérhetőségét, és kérte, hogy hívjam fel őt, mert hogy a férje egy olyan cégnél dolgozik, ami nagyban hasonlít arra, amiben korábban melóztam, és úgy érezte, ott jobb helyem lenne. Felhívtam a fickót, és 10 év múlva még mindig nála dolgozom."


Forrás: "Voltam egy állásinterjún, ami két órán át tartott. Már megkaptam tőlük a kulcsot is az üzlethez, és már épp aláírtunk volna, amikor megkérdezték, mióta nincs állásom - akkor épp pár hónapja voltam munkanélküli. Közölték, hogy sajnos van náluk egy ilyen fura szabály, hogy csak azt vehetik fel, akinek legalább 2 éve nincs melója. Ezért nem vettek fel végül."
Forrás: "Behívtak egy csoportos interjúra, és kérték, hogy reggel 6-ra menjünk az üzlethez. Amikor odaértem, láttam, hogy a bolt zárva, és 6:30-kor nyitnak csak. Gondoltam a menedzser rossz időpontot mondott, de rajtam kívül még 5 másik ember is megjelent ekkor. Bejutottunk az üzletbe, ott közölték, hogy a menedzser 7-kor jön csak. Vártunk és vártunk, mire megérkezett 9-kor, de még ekkor sem foglalkozott velünk, egészen 11-ig. A nap végén, délután 4-kor már csak ketten voltunk, még mindig vártunk. Este 7-kor a menedzser megjelent, és közölte, 'ez egy teszt volt, hogy lássuk, tényleg akarjátok-e a munkát!' Összesen 13 órát vártunk! És ez volt a legtoxikusabb munkahelyem mind közül!"
Forrás: "Egy ruhaboltban akartam dolgozni, az interjúztatóm a világ legrosszabbja volt. Az egyik kérdése az volt, és most nem hazudok, hogy 'mi a kedvenc színed és miért?' Mondtam, hogy 'a babakék, mert nyugtató hatású és nem viseli meg a szemet.' Erre közölte, hogy 'Oooh, bocsi! De mi pirosat keresünk.' És aztán kikísért az üzletből."