Galéria

A legszörnyűbb sorozatgyilkosokról szóló dokumentumfilmek és sorozatok a Netflixen

Forrás: Maurice P. Terry Jr. amerikai újságíró volt, aki a Son of Sam-gyilkosságokkal kapcsolatos elméletek kutatásával foglalkozott. Az újságíró két könyvet is írt, amelyek alapot adtak a Netflix sorozatához. Felkavaró gyilkossági felvételeket mutatnak be, illetve olyan döbbenetes bizonyítékokkal is szolgálnak, amelyeket akkor figyelmen kívül hagytak. Egyszerre megrázó és tényfeltáró sorozat.
Forrás: Dennis Nilsen a 70-es évek végén és a 80-as évek elején követte el hátborzongató gyilkosságait, amelyekről zárkájában beszélt részletesen. Az ott készült hanganyagokból született meg a dokumentumsorozat, amely bemutatja az életét és azt is, mi vezethetett Nilsen tetteinek bekövetkezéséhez. Elsősorban fiatal férfiakat és kamaszfiúkat csábított el, akiket megfojtott. Ez azonban még nem minden: a holttesteket általában azonnal megmosdatta, felöltöztette és volt, amelyikkel hónapokig együtt aludt.
Forrás: John Wayne Gacy a „gyilkos bohóc” néven lett ismert, 1972 és 1978 között 33 kamasz fiút kínzott, erőszakolt és ölt meg. Az egyik leghidegvérűbb gyilkos példás polgár volt, akiről senki sem gondolta volna, hogy saját házából csinált temetőt. A kiskorú fiúk holttestét ugyanis háza pincéjében ásta el. Miután nem volt több hely a házban, a folyóba döntötte a testeket. Életéről több film is készült, de a Netflix legfrissebb dokusorozata mindegyiknél vérfagyasztóbban mutatja be a férfit és a tetteit.
Forrás: A sorozatgyilkosok nemcsak Amerikában és Angliában szedték áldozataikat, hanem keleten is. A 2000-es évek végén a kalapácsos gyilkosként ismert Young-chul tartotta rettegésben Szöult. A férfi kalapáccsal vert halálra embereket, mégpedig saját otthonukban, alvás közben. Elfogása feladta a leckét a nyomozóknak, akik hátborzongató részletességgel mesélik el az akkor megélt tragédiákat és a férfivel való találkozást.
Forrás: Nemrég Zac Efron is éltre keltette a villamosszék által kivégzett sorozatgyilkost, de az eredeti, vele készült interjúkat és hangfelvételeket felvonultató dokumentumsorozat egy egészen borzalmas és szövevényes képet ad a férfi valódi személyiségéről és a nagy médiafigyelmet kapó tárgyalásáról is.
Forrás: 1985-ben rejtélyes támadássorozat kezdődött Los Angelesben. A férfit Richard Ramireznek hívták, aki brutális kegyetlenséggel végezte ki áldozatait, akik között nők, férfiak és gyerekek is voltak. A róla készült sorozatban a nyomozás és a férfi vallomásai is nagy szerepet kapnak.