Galéria

Hírességek, akik megjátszották a betegségüket

Forrás: A Csillag születik volt 2018 egyik legnagyobb sikerű mozija. A filmet Bradley Cooper rendezte és ő játszotta benne a főszereplő Jackson Mainet. Cooper szerette volna a lehető leghitelesebben visszaadni az alkoholista zenész karakterét, ezért úgy döntött, hogy a forgatáson ő maga is eljátssza, hogy részeg. A stáb azt hitte, hogy a színésznek tényleg alkoholproblémái vannak, mivel minden alkalommal részegen érkezett a forgatásra. Cooper még akkor is karakterben maradt, amikor átült a rendezői székbe, ami bár néha megnehezítette a forgatást, de végül tényleg hitelessé és sikeressé tette a filmet.

Forrás: Idris Elba volt az egyik első Hollywoodi sztár, akiről kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Bár a rajongói támogatták a színészt, voltak, akik megkérdőjelezték a diagnózist. Sokak szerint gyanús, hogy Elba és más sztárok is pozitívak, de tünetmentesek. Még a rapper Cardi B is azt állítja, hogy fizetnek a sztároknak azért, hogy pozitívnak hazudják magukat.
Forrás: Belle Gibson nem egyszerűen hazudott a betegségéről, de karriert is csinált belőle. Gibson egy ausztrál influenszer volt, aki úgy érezte, hogy nem kap elég figyelmet. Interjúkban és posztokban mesélt arról, hogy korábban agydaganattal diagnosztizálták és történeteket osztott meg a gyógyulásáról. Szakácskönyvet írt és létrehozott egy appot, amikben olyan recepteket találhatunk, amelyek segítettek neki a felépülésben. Gibson többször is gyűjtött pénzt különböző jótékonysági szervezeteknek. Végül 2015-ben derült ki, hogy Belle története csupán színjáték volt, amivel hírnevet és pénzt szerzett. Az ügyet bíróság elé vitték és Gibsonnak vissza kellett fizetnie a csalással szerzett bevételeit és az adományokat, amiket sosem költött el jótékony célra.


Forrás: Jameela Jamil a Good Place sorozatból ismert színésznő és feminista aktivista. Jamil élete során több betegségben is szenvedett, pont ezért szeretné felhívni a figyelmet a testképzavarok és a mentális problémák veszélyeire. A színésznőt fiatalon Ehlers-Danlos szindrómával diagnosztizálták, tinédzserként anorexiával küzdött, 17 évesen autóbaleset érte, ami miatt megsérült a gerince később pedig mellrákja volt. Egyesek szerint azonban Jamil csupán kitalálta a betegségeinek egy részét azért, hogy több követője legyen. Egy instagram felhasználó szerint Jameela Münchausen-szindrómában szenved és ezért talál ki magának újabb és újabb betegségeket. A színésznő tagadja a vádakat és nagyon károsnak tartja, hogy lebecsülik az állapotát csak azért, mert kívülről úgy tűnik, hogy egészséges.
Forrás: 2020 egyik legnézetteb dokumentumsorozata volt a Tiger King. A főszereplő Joe Exotic számára a nagymacskák, a poligámia és a bérgyilkosok teljesen hétköznapiak, így azon sem lepődünk meg, hogy a Joe azt hazudta: rákos. Az ex-állatkert igazgató egyszer előadta a családjának, hogy prosztatarákja van és interneten a rajongóitól kért pénzt a kezelésre. Joenak tényleg korházba kellett mennie, de nem rák, hanem egy csúnyán elfertőződött nemiherpesz miatt. A betegségéről azért hazudott, mert a herpesz kezelésére biztosan nem tudott volna annyi pénzt összegyűjteni.
Forrás: Finn egy amerikai regényíró, akinek a könyvei Magyarországon is nagy sikert arattak. Finn azonban a saját életét is átírta, ami már nem tetszett annyira a nagyközönségnek. A best seller Nő az ablakban megjelenése után derült ki, hogy az író hazudott az életrajzáról. Finn többek között azt állította, hogy agydaganatban szenvedett és édesanyja is rákban halt meg, a testvére pedig öngyilkos lett. Valójában az író sosem volt beteg és az anyja és a testvére is életben van.