Galéria

7 toxikus párkapcsolat a filmvásznon, amiről sosem gondoltuk volna, hogy azok lennének

Forrás: Bár érdekes módon mindenki drukkolt a kapcsolatuknak, Carrie folyamatosan át volt verve, sőt mi több többször is megalázta azzal élete szerelme, hogy más nőkért hagyta el, majd amikor végre tovább lépett ismét színre lépett, hogy tönkre tegyen mindent. Ráadásul számtalanszor cserben hagyta élete legfontosabb pillanatainál. Ilyen volt például az esküvőjük.
Forrás: Rachel és Ross a tévéműsorok történetének egyik legkedveltebb párja. Kapcsolatuk szó szerint az érzelmek hullámvasútja volt. Bár sokaknak nem tűnt fel, de Ross kicsit sem volt jó partnere Rachelnek. Folyamatosan másokat helyezett kapcsolataik közeppontjába, és más nőket használt fel arra, hogy túllépjen rajta. A kapcsolatukban alkalmazott hazugságokkal és manipulációkkal Ross úgy viselkedett, mint egy nárcisztikus férfi, aki nem akarja, hogy szerelme érvényesülni tudjon vagy sikereket érjen el.
Forrás: A Mr. és Mrs. Smith film párosának kapcsolata teljes mértékben a hazugságra épül, mégpedig mindkét fél részéről. Bár az elején ez még nem okozott gondot, a sok hazugság és titok miatt fullasztónak és rossznak élik meg a házasságukat. Ez pedig a valóságban is így lenne. De, ha ez nem lett volna elég, mindketten a másikat tartották hibásnak ezért.



Forrás: Óriási népszerűsége ellenére az Alkonyat saga – amelyben a 17 éves Bella beleszeret egy 104 éves vámpírba, Edward Cullenbe – vitathatatlanul mérgező több szempontból is. A korkülönbség pedig csak a jéghegy csúcsa. Bella fiatalabb, és nem tudja, mit is érdemelne valójában. Ezzel szemben Edward sok sztereotip tulajdonságot mutat, amit egy mérgező partner szokott. Tudatosan próbálta elszigetelni őt, többek között az apjától és a barátaitól. Ráadásul többször érezteti vele, hogy gyengébb, betör hozzá éjszaka közepén és nézi, ahogy alszik. Elgondolkoztató, hogy a film ezeket a dolgokat romantizálja.
Forrás: A Szürke 50 árnyalta franchise-t nagyra értékelték progresszív témája miatt, ám a két karakter kapcsolata kicsit sem egészséges. Az elejétől fogva nem egyenlőek az erőviszonyok Ana és Christian viszonyában, sőt a férfi módszeresen irányítani akarja a lány életét, aki tapasztalatlansága miatt nem tudja, milyen egy valódi és boldog párkapcsolat. Illetve a szexuális életük erőszakos részét sem lehet teljes mértékben normálisnak mondani a férfi beteges fétisei miatt.
Forrás: Kapcsolatuk kezdettől fogva problémás, ugyanis Allie érthetően visszautasítja, ám Noah ennek ellenére addig fenyegeti és manipulálja, hogy mégis igent mond neki. Kapcsolatuk elsősorban a drámákból és a veszekedésekből áll, majd 14 év elteltével arra biztatja Noah Allie-t, hogy csalja meg a vőlegényét és kezdjenek viszonyt. A film elsősorban a hűtlenséget romantizálja, akárcsak az erőszakos férfipartnereket. 

Forrás: Jack és Rose kapcsolata több mint 20 éve él az emberek szívében, mint az egyik legszebb szerelmi történet szereplői. De valójában szörnyű párost alkotnak, ha belegondolunk. Attól kezdve, hogy Jack megmentette Rose-t attól, hogy leugorjon a Titanicról, egészen addig a pillanatig, amikor megfagy az Atlanti-óceánban, alig több mint 48 óra telik el. A szerelem olyasvalami, aminek a fejlődéséhez idő kell. Ehhez pedig két nap nem elég. Ez elvezet minket ahhoz a tényhez, hogy inkább a vágy, mint a szerelem vezette őket bizonyos lépésekre. Bár Jack és Rose között valóban izzik a levegő, nem sok mindent tudnak meg egymásról. Ezek a különbségek végül komoly problémákat okozhattak volna, ha Jack túlélte volna a hajó elsüllyedését, és együtt szöktek volna meg New Yorkba.