Galéria

Kiderült, melyek a szexuálisan legelfogadóbb városok

Forrás: Berlin a negyedik helyen végzett. A szexshopok és LMBTIQ rendezvények nagy száma mellett mind Köln, mind Berlin mindenekelőtt a szexuális kisebbségek és a szexmunkások viszonylag stabil jogi helyzetéből profitál. Talán nem meglepő, hogy az első első szexshop akkor Németországból indult!
Forrás: A holland metropolisz, Amszterdam némileg meglepő módon a harmadik helyet foglalja el a rangsorban.
Forrás: A kaliforniai West Hollywood kisvárosa szintén nagyon magasra került az idei rangsorban, a második helyre. A lakosok számához mérten itt különösen sok szexpozitív helyszínt (gondoljunk csak a szexshopokra, melegbárokra stb.) lehet felfedezni.
Forrás: A Sexually Liberal City Index 2023 első helyét - talán nem meglepő módon - a németországi Köln foglalja el. A szexuális toleranciájáról és nyitottságáról messze földön ismert Höhner is tudta, hogy erre a rajnai metropoliszra érdemes odafigyelni, és a várost és lakóit "minden tekintetben – beleértve a szexualitást is – korszerűnek" jellemezte.
Forrás: Amikor két éve először készítette el a cég a Szexuálisan liberális városok indexét, az első helyen az amerikai metropolisz, New York végzett. Két évvel később a város, amely soha nem alszik, „csak" a tizenegyedik helyre volt elég. Ez azonban nem azért van, mert helyben kevesebb a szexpozitív élet – hanem sokkal inkább azért, mert a verseny világszerte erősödött.

Míg régebben a szexpozitivitás csak marginális téma volt, ma már sok területen elképzelhetetlen nélküle.
Példaként az osztrák főváros, Bécs hatalmasat ugrott előre; a 2021-es 19. helyről a 2023-as ranglistánkon a 7. helyre került.