Galéria

7 szörnyű női sorozatgyilkos, akiknek a történetétől is kiráz a hideg

Forrás: A nő az 1920-as és 1950-es évek között legalább egy tucat ember haláláért volt felelős, köztük négy férjét, két gyermekét és még unokáit is megölte. Tárgyalásakor az agysérülését okolta a tetteiért, amiket arzénnel vagy patkányméreggel követett el. A kacagó nagymama jelzőt, amit az újságírók aggattak rá, azért kapta, mert nevetve mesélte el, mit tett férjeivel.
Forrás: Miyuki Ishikawa, más néven "démon szülésznő", körülbelül száz csecsemő haláláért volt felelős, amelyeket több bűntársával együtt követett el az 1940-es években a második világháború utáni Japánban. 1948-ban azonban néhány rendőr leleplezte, majd 8 évre elítélték. Érdekes módon a közvélemény mellé állt, mivel akkoriban sokan hagyták magukra az újszülött gyermekeiket. Sokan még kedves tettnek is tartották a gyilkosságait.
Forrás: Amerika első női sorozatgyilkosának nagyon szomorú sorsa volt. 4 évesen hagyta el az anyja, molesztálta a nagyapja, 9 évesen pedig már pénzért és cigiért árulta a testét a testvére. Első gyilkosságát 1989-ben követte el, onnan pedig nem volt megállás. Bár önvédelemre hivatkozott, egyszer mégis azt vallotta, hogy a pénzért, hidegvérrel ölte meg áldozatait. Utolsó interjújában viszont elmondta, hogy már nem bírta a halálsoron és meg akart halni, ezért vallotta ezt.
Forrás: Belle Gunness norvég-amerikai sorozatgyilkos, aki Illinoisban és Indianában 1884 és 1908 között gyilkolt meg legalább 15 férfit biztosítási célból.Gunnessnek volt egy bevált módszere: miután meggyilkolta két férjét, hirdetéseket adott fel az újságban, ahol befektetőket keresett a gazdasága fejlesztéséhez.
De ezzel együtt szerelmes rovatokban is adott fel hirdetéseket, hogy gazdag agglegényeket találjon. Utolsó áldozatának elcsábítására Gunness ezt írta: "A szívem vad elragadtatásban dobog érted, Andrew, szeretlek. Készülj fel a maradásra. Örökké.'" Gyermekei 1908-ban egy háztűzben haltak meg, de nem világos, hogy az ott talált nő holtteste Belle volt-e.
Forrás: Sara María Aldrete, más néven "La Madrina", mexikói sorozatgyilkos, aki Adolfo Constanzóval együtt kábítószer-csempészettel foglalkozott és emberáldozati szektát vezetett. A média által The Narcosatanists néven emlegetett kultusz tagjai Keresztanyának, Constanzót pedig "Keresztapának" nevezték. Áldozataikat megkínozták majd rituális módon meggyilkolták, ugyanis azt gondolták, hogy ezzel természetfeletti erőre tehetnek szert.
Forrás: Dorothea Puente egy panziót vezetett Sacramentóban, Kaliforniában, ahol a 80-as években több idős és értelmi fogyatékos embert ölt meg. Az áldozatok száma körülbelül 15 volt. Kiderült ugyanis, hogy Puente ellopta a társadalombiztosítási papírjaikat és rokkantsági kártyájukat, majd szándékosan túladagolta őket kábítószerekkel. Kétszeres életfogytiglani börtönbüntetést kapott feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, végül 2011. március 27-én a chowchillai börtönben halt meg.
Forrás: Báthory Erzsébet magyar grófnőről úgy tartják, hogy a 16. és 17. században több száz fiatal nőt kínzott meg és ölt meg. A legenda és több feljegyzés szerint a grófnő áldozatai szűzi vérében fürdött meg, mégpedig azért, hogy örökre fiatal maradjon. Több feljegyzés azt is feltárta, hogy körülbelül 600-ra becsülték a grófnő áldozatainak számát. A grófnőt azonban soha nem ítélték el. Ehelyett Báthory négy szolgáját ítélték el fiatal nők elleni erőszak vádjával. A grófnő pedig tovább élvezte életét, míg 1614-ben, 54 éves korában meg nem halt.