Galéria

Híres emberek, akik furcsa kapcsolatban álltak sorozatgyilkosokkal

Forrás: Az 1980-as években Penn fiatal sztárként hajlamos volt hagyni, hogy indulatai eluralkodjanak rajta. Amikor letartóztatták, mert egy statisztát is megütött az 1988-as Colors forgatásán, a bíró úgy döntött, hogy 60 nap börtönbüntetésre ítéli. Itt lett a cellatársa Richard Ramirez. A férfi a legrosszabb sorozatgyilkosok egyike volt akkoriban, aki otthon lévő családokra támadt rá. Megerőszakolta és megcsonkította a holttesteket. Az egyik alkalommal ki is vágta áldozata szemét, és emlékül hazavitte.
Forrás: Kelsey Grammer 20 éves volt, amikor 18 éves húgát, Karent meggyilkolta Freddie Glenn soorzatgyilkos. Glenn kétszer is kérvényezte a szabadlábra helyezését, de mindkétszer elutasították. Nem sokkal később a sztár a következőket nyilatkozta: „Megbocsátok. Mindazonáltal nem tudom támogatni a felmentést. Ha erre áldást adnék, elárulnám a nővérem életét."
Forrás: Farley bátyja, John nemrég egy podcastban áruta el, hogy volt némi közük John Gein sorozatgyilkoshoz: "A Mendota-tónál laktunk… az öböl körül erdők vannak – nagyon szép erdők –, de ha kicsit távolabb néztél, egy furcsa kéményt vettél észre és egy nagy barna épületet. Ijesztően nézett ki. Amikor kicsik voltunk, Ed Gein élt ott, aki szeretett bútorokat csinálni az emberekből."

Gein – akit Plainfield hentesének hívtak – azzal sokkolta a világot 1957-ben, hogy szülővárosában, a wisconsini Plainfieldben letartóztatták Bernice Worden meggyilkolása miatt. A rendőrség Worden lefejezett és megcsonkított holttestét találta meg, amely fejjel lefelé lógott egy fészerben Gein birtokán. Otthonát átkutatva még több szörnyűségre bukkantak: emberi koponyákból készült tálakra, emberi bőrből készült hulladékkosárra, mellbimbóból készült övekre...Geirnél skizofréniát diagnosztizáltak, és mentálisan sérültnek nyilvánította a bíróság. Később a Mendota Mentálhigiénés Intézetbe szállították.

Forrás: Woody Harrelson apja, Charles bérgyilkos volt, aki legalább egy tucatnyi gyilkosságért felelt, köztük egy szövetségi bíró és talán még John F. Kennedy elnök meggyilkolásáért is. Woody – aki a '80-as években lett sikeres, nem sokat látott apjából gyerekként, mivel mindössze 7 éves volt, amikor elítélték. Később azonban felvette vele a kapcsolatot, és a börtönben is meglátogatta.
Forrás: Hihetetlen, de a Blondie énekesnője majdnem áldozatul esett a hírhedt Ted Bundy-nak, aki sokáig kocsijával igyekezett elcsábítani fiatal egyetemista lányokat, mondván haza fuvarozza őket. A sztár, amint észrevette, hogy nincsenek kilincsek a kocsiban, lehúzta a kocsi ablakát és azon keresztült menekül el. Bár sokan kételkedtek az énekesnő szavában, ő váltig állítja, hogy higgadtsága miatt menekült meg.
Forrás: Feltételezések szerint Gargiulo 1993-ban Chicagóban élve halálra késelte első áldozatát, a 18 éves Tricia Pacacciót. Öt évvel később, attól tartva, hogy a chicagói hatóságok elfogják, Gargiulo Los Angelesbe költözött. Hollywoodban éjszakai klubokban dolgozott. Folytatta a gyilkolást is, és még legalább két nőt ölt meg. A 22 éves Ashley Ellerin esetében Gargiulo 47-szer szúrta meg, és majdnem leszakította a fejét a nyakáról. Kutcher épp akkoriban találkozgatott a fiatal nővel, akivel aznap este ment volna randevúzni. A randevújuk estéjén Kutcher 20:24-kor beszélt vele telefonon, megerősítve, hogy este 10-kor felveszi. Később, este 10-kor újra felhívta, hogy el fog késni, de a nő már nem vette fel neki. Végül 22:45-kor ért a lakásához, ahol az ablakon keresztül vörös foltokat látott a szőnyegen, de még itt sem fogott gyanút. Kutcher vallomása meghatározta a gyilkosság idővonalát, ami segített a vádlott elleni eljárásban. Gargiulót pedig halálra ítélték.