Galéria

5 módszer, hogy a banán ne barnuljon meg idő előtt

Forrás:

A banán etilén-gázt bocsájt ki magából, ami felgyorsítja az érési folyamatot. Abban az esetben viszont, ha a szárát becsomagolod fóliába, lelassítod a gáztermelést, így nem fog idő előtt megbarnulni.


Forrás:

Ezzel lehetővé teszed számára, hogy az oxigén mindenhol körbejárja a gyümölcsöt, és hogy ne gyűljön össze körülötte az etilén-gáz.

 


Forrás:

Mindenképp különítsd el az avokádótól, almától, körtétől, paradicsomától, illetve más gyümölcsöktől, ha nem szeretnéd, hogy a banánnal együtt azok is hamar romlásnak induljanak. Azonban, ha az a cél, hogy az avokádó minél előbb beérjen, dobd egy papírzacskóba egy banánnal együtt, ezzel felgyorsíthatod annak érését.


Forrás:

A héj ugyan barnás árnyalatúvá válhat, de a hűtőszekrény hőmérsékletének köszönhetően a benne lévő banánt még jó pár napig tökéletes állapotban marad majd.


Forrás:

Vonj be banánszeleteket citruslével - legyen az citrom, lime vagy narancs – így hosszabb ideig marad friss. A citrusban levő sav tudniillik lassítja az oxidációt. Ezután tedd őket egy légmentesen zárható dobozba, majd pedig a hűtőszekrénybe.