Galéria

Ezért emlékeznek jobban az álmaikra a nők, mint a férfiak

Forrás:

A tudósok szerint elképzelhető, hogy a nők azért emlékeznek jobban az álmaikra, mert kiskoruktól fogva többet és többen kérdezik őket róluk, így megtanulták, hogyan fókuszáljanak ezekre. Minél többet beszélgetnek az álmokról, tudattalanul annál fontosabbá válnak. Érdekesség, hogy a 10 év alatti gyerekeknél még nincs ezen a téren jelentős különbség.


Forrás: A nők alapvetően is sokkal jobban érdeklődnek az álmok iránt, a tudósok szerint elképzelhető, hogy pusztán ez elég ahhoz, hogy jobb legyen az emlékezőtehetségük.
Forrás: Szomorú hír, de a nők hajlamosabbak többször felébredni éjszaka, rosszabb alvók a férfiaknál, ennek viszont több álom lesz az eredménye, hiszen többször kerülnek az ehhez megfelelő alvási fázisba.
Forrás: A tudósok felfigyeltek arra, hogy a nők álmai érzelmileg telítettebbek, ez is egy oka lehet annak, hogy képesek részletesen felidézni őket.
Forrás: A kutatások bebizonyították, hogy azok a személyek képesek részletesen felidézni ébredés után az álmaikat, akiket komolyan foglalkoztat, mi lehet a jelentésük. Ez megint egy olyan dolog, ami a nőkre jellemzőbb.
Forrás:

Naplózz – ha szeretnél emlékezni az álmaidra, akkor tarts az ágyad mellett egy füzetet, amibe ébredés után gyorsan felírod a legfontosabb „eseményeket”

Oszd meg másokkal – az ébredés utáni órákban meséld el egy családtagodnak vagy barátodnak, mit álmodtál

Fejtsd meg a jelentését – hagyj időt magadnak arra, hogy megválaszold az olyan kérdéseket, mint például azt, milyen valós problémára mutatott rá az álom