Galéria

Ezért lehet viccet csinálni a gyászból és nevetni rajta

Forrás:

A tudósok és orvosok úgy látják, az utóbbi években azért terjedt el és vált népszerűvé a komikusok gyásszal való viccelődése például az Egyesült Államokban, mert nagyon sokan vannak olyanok, akik legalább egy valakit elveszítettek a koronavírus okozta világjárványban, a feldolgozás pedig nagyon nehéz. A sok-sok gyászoló igényli az effajta feszültséglevezetést.


Forrás:

Pszichológusok már rég kimondták, hogy sokaknak azért nem megy a tovább lépés egy-egy nehéz életesemény után, mert szabályosan elbarikádozzák magukat az ehhez kapcsolódó nehéz érzésektől. A humor azonban segíthet, hiszen a gyászon való nevetés tulajdonképpen segít kapcsolatot teremteni ezekkel az érzésekkel és egészségesen megélni őket.


Forrás:

Az ember társas lény, minden esetben szüksége van sorstársakra, így sokkal könnyebben fel lehet állni a padlóról. A gyász nagyon komoly dolog, de ha a fekete humor kapcsán sikerül találnunk egy közösséget, ahol mások is ezzel küzdenek, az nagyon jót tehet.


Forrás:

Tavaly volt elterjedt egy trend a TikTok-on, amin gyászolók osztották meg veszteségüket a nézőkkel, ám a képkockák alá a nagyon is bulis Gangnam Sytle-t választották zenéül. Ez azért terjedhetett fénysebességgel, mert így ki tudták az emberek fejezni egymás felé, hogy ők is ebben vannak és teljesen együttéreznek.


Forrás:

A Huffington Post magazin által megkérdezett orvos és pszichológus egyetértett abban, hogy sokan segíthet a mérhetetlen fájdalom feldolgozása során, ha megpróbálunk nyitottak maradni a jó kedvre, nevetésre, humorra.