Galéria

Mary Ann Bevan, a világ legcsúnyább nője

Forrás:

Mary Ann Bevan a betegség tüneteinek jelentkezése előtt kimondottan csinos, szép, szőkésbarna hajú, kék szemű nő volt, aki imádott nővérként dolgozni.


Forrás:

Az akromegália 32 éves korában jelentkezett nála, ez nem szokatlan, ez a betegség mindig felnőttkorban jön elő. A kórkép 1886-ban kapta a nevét Pierre Marie-tól.


Forrás:

Az akromegália miatt a beteg szervezete folyamatosan termeli a növekedési hormont, ami miatt a csontok, izmok, illetve számos belső szerv állandó növésben van, az arc, a testarányok eltorzulnak.


Forrás:

Mary Ann Bevan mellett a diagnózis után is kitartott férje, azonban sokáig nem maradhatott vele, 1914-ben, váratlanul, sztrókban elhunyt, így a beteg feleségre maradt a négy gyermek.


Forrás:

Férje halála után Mary Ann Bevannak mindent meg kellett tennie, hogy pénzhez jusson, betegsége miatt nővérként ekkor már nem dolgozhatott. Ezért nevezett be „A világ legrondább nője” csúfságversenyre, amit megnyert és így bevételhez jutott. Ezután egy rémcirkusz foglalkoztatta élete végéig, ebből etette a gyerekeket. Mary Ann 1933-ban, 59 évesen hunyt el.