Galéria

Variációk humuszra

Forrás:

Hámozz meg és kockázz fel 2 közepes méretű céklát, 10 perc alatt lobogó vízben forrald fel, majd szűrd le, amint kihűlt keverd hozzá az alap recepthez. A még finomabb ízélményért a csicseriborsó konzerv levét felezd meg a cékla főző vízével! 


Forrás:

Hámozz meg egy nagyobb édesburgonyát, majd szeleteld fel csíkokra és kevés olívaolajon süsd arany-barnára 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt. Hagyd kihűlni, majd kockázd apróra, és turmixold hozzá a humuszhoz! Ha van otthon kurkumád, még pikánsabb lesz a krém tőle, ha pedig igazán ütős tálalást szeretnél, akkor díszítsd sáfránnyal!


Forrás:

A mediterrán konyha rajongói imádni fogják! Az alapreceptben duplázd meg a fokhagyma adagját, majd a pépesítés előtt piríts olívaolajon egy zacskó bébispenótót 2-3 perc alatt, végül mixeld hozzá a humuszhoz! Friss petrezselyemmel lesz az igazi!