Galéria

Miért kell pisilni szex közben? Szakértők végre választ adtak rá

Forrás: A nők vizeletszivárgása előfordulhat szexuális tevékenység, orgazmus vagy mindkettő során. A szexuális stimuláció nyomást gyakorolhat a hólyagra vagy a húgycsőre. Gyengült medencefenéki izmokkal kombinálva ez a nyomás stressz inkontinenciát okozhat. Ha orgazmus közben vizelet ürül ki, annak gyakran az az oka, hogy a hólyag izmai görcsölnek. Ezt hívják kényszerinkontinenciának. A kényszerinkontinencia a túlműködő hólyag tünete. Jellemzője a hirtelen és sürgető vizelési inger, valamint a húgyhólyag önkéntelen összehúzódása, amely kiüríti a vizeletet.
Forrás: Stressz inkontinencia akkor fordul elő, ha egy tevékenység, például a szex, nyomást gyakorol a hólyagra. A stressz inkontinencia kiváltó okai között lehet a köhögés, a nevetés, a tüsszentés és persze az orgazmus.
Forrás: A hólyagtréning segít abban, hogy jobban uraljuk a hólyagunkat. Ez lehetővé teszi, hogy a vizelések között egyre hosszabb idő teljen el. Kegel gyakorlatokkal együtt is elvégezhető. A húgyhólyag-tréning a mellékhelyiség rögzített menetrend szerinti használatából áll, függetlenül attól, hogy késztetést érezünk-e arra, hogy menjünk vagy sem. A relaxációs technikákat alkalmazzunk és fokozatosan, 15 perces időközökkel növeljük a fürdőszobai szünetek közötti időt. A végső cél pedig az, hogy a vizelések között három-négy óra teljen el.
Forrás: Néhány ember számára az életmódbeli változtatások segíthetnek megakadályozni a vizeletürítést szex közben:

1. Próbáljunk ki különböző pozíciókat szex közben. Ez segíthet megtalálni azt, amely nem gyakorol nyomást a hólyagunkra. 
2. Szex előtt menjünk el pisilni.
3. Korlátozzuk a koffeint vagy alkoholt tartalmazó italok és ételek fogyasztását. A koffein és az alkohol vizelethajtóként hat, valamint irritálja a húgyhólyagot, így fokozhatja a vizelési ingert. Közvetlenül szex előtt előtt kerüljük a túl sok alkoholfogyasztást. Ez csökkenti a vizelet mennyiségét a hólyagban.