Galéria

6 film, amit kötelező megnézni szakítás után

Forrás: Sokan voltunk már olyan kapcsolatban, amelyben hiába teljesítettünk erőnkön felül, adtunk meg mindent, valamiért a másik fél ezt mégsem akarta soha viszonozni vagy megbecsülni. Sőt, még mi éreztük magunkat kevésnek a kapcsolatban. Nos, a Szakítópróba című film nagyszerűen világít rá, hogy ez milyen következményekhez tud vezetni, illetve a nem kommunikálásnak is lehet szakítás a vége. Ám, a nagy fájdalom után, nagy megkönnyebbülés is jön.
Forrás: Ez a zseniális vígjáték még napjainkban is megállja a helyét, pontosan amiatt, hogy képes erőt önteni azokba a nőkbe, akik mindent a házasságukra tettek fel. A legtöbben azt hiszik, hogy az édes bosszú a mondanivalója, ám ez nem igaz. Arra igyekszik rávezetni a nőket, hogy a szakítással, a válással még nem önmagukat veszítik el. Egyes esetekben még az új célok kitűzését is segítheti.
Forrás: Valljuk be: mindenki beleesett már abba a hibába, hogy túlságosan nyomult vagy húzta a végtelenségig a rossz kapcsolatát. Nos, ez a film már a legelejétől próbálja felnyitni a szemünket, hogy a potenciális szerelem keresése még nem feltétlen fog boldogságot hozni az életünkbe. Előbb meg kell tanulnunk értékelni önmagunkat, és ha ezt sikerült elérni, már nem is akarunk olyan szekér után futni, ami nem akar felvenni.
Forrás: A Doktor Szöszi is rejtett mondanivalót hordoz magában, ugyanis a szőke főhősünk először élete férfija miatt tűz ki elérhetetlen célokat. A bizonyítási vágy és az elismerés viszont ennél tovább viszi. Miután megkaphatta volna, akit akart, rájött, hogy az, aki igazán fogja szeretni, annak minden hibájával fog kelleni. És ezt nekünk is érdemes így gondolni!
Forrás: Tarantino két részes mesterművének története is a bosszúra van kihegyezve, de aztán szép lassan rájövünk, hogy egy átejtett nőről van szó. Sok nőt (minket is) vertek már át szerelmek. Hazudtak, csaltak és még el is vettek tőlünk dolgokat. De a legmélyebb gödörből felállni a legnagyobb ajándék. Ha egy ilyen szakítás után valaki nem egyszerűen erőt vesz magán, hanem hátat is fordít régi önmagának, valóban csodás élet várhat rá.
Forrás: A legtöbbünk életében volt olyan ember, akit mindennél jobban akartunk, de valamiért ő mindig tartott egy kis távolságot, vagy eltűnt, esetleg szakított, majd később mégis visszatért. Ez elsősorban a manipulálhatóságunknak volt betudható és annak, hogy nem vettük észre azt a nyilvánvaló tényt, hogy nem kellünk az illetőnek. Vele a legnehezebb szakítani, hiszen sosem kapunk egyenes választ, de ahogy mondani szokták: "az idő minden sebet begyógyít"