Galéria

6 egyszerű takarítási trükk, amiről azt kívánod, bárcsak ismerted volna korábban

Forrás:

Ha nem ismerted eddig az illatosító kendő (dryer sheet) fogalmát, akkor ideje bevezetned a szótáradba! Ezeket a kendőket a szárítógépekben szokták alkalmazni, mert friss illattal látja el a ruhákat, de ami még fontosabb, megakadályozza a statikus elektromosságot. Épp ezért takarításkor is bevetheted a már használt kendőket: a redőnyök portalanításánál jöhet extrán jól.


Forrás:

Ki gondolta volna, hogy a papír kávéfilter ennyi mindenre jó! Nemcsak a kedvenc italodat készítheted el a segítségével, de a tükrök és az ablak tisztításánál is nagy hasznát veszed: papírtörlő és újságpapír helyett vesd be inkább ezt.


Forrás:

Lehet, hogy a te fürdőszobádban nem fellelhető a habkő, de a nagymamádnál vagy anyukádnál biztos akad ebből a cuccból is legalább egy darab. Nos, nemcsak a kemény sarkadat tudja kellőképpen megpuhítani, de még a takarításban is segít. Szakértők szerint semmi sem tudja szebben megtisztítani a sütőt, mint a nedves habkő.


Forrás:

A mikró tisztítása igazi rémálom lehet, ha elhanyagolod. Épp ezért érdemes rendszeresen bevetni a következő trükköt. Tegyél a mikróba egy csésze szódabikarbónás vizet, majd kezdd el melegíteni, míg fel nem forr. Ez nemcsak a kellemetlen szagok megszüntetésében segít, de még a kitisztításában is.


Forrás:

A WC-ben található vízkőgyűrűt egyáltalán nem olyan könnyű eltüntetni, de ezzel a trükkel talán sikerülhet. Mindössze annyi a dolgod, hogy lefekvés előtt beledobsz 1-2 műfogsortisztító tablettát, majd reggelig hagyod hatni.


Forrás:

Ha fényes csempékre vágysz a fürdőszobában, akkor használj citromolajat. Nemcsak a csillogásban segít, de abban is, hogy távol tartsa a penészgombát.