Galéria

Kate Middleton ezeket a dolgokat tartja fontosnak a gyereknevelésben

Forrás:

Vilmos herceg és Katalin hercegné ritkán szakadnak el a gyerekeiktől, de azért időnként megoldják. 2018 nyarán először nyaraltak öttagú családként, egy karib-tnegri magánszigetet vettek célba. A szülők egyik este kiszöktek, hogy a Mustique-i Basil's Bar partiján koktélozzanak egy jót.


Forrás:

Katalin hercegné nagyon közel áll a szüleihez, Carole és Michael Middletonhoz, ezért sok időt töltenek velük Berkshire-i otthonukban. Karácsonykor például a nagymama sok-sok fenyőfát állít a házban, többek között az unokák szobájában is, hogy a kicsik maguk díszíthessék fel kedvük szerint. Middletonék is szívesen csatlakoztak a fiatalokhoz, amikor György, Sarolta és Lajos megnézték, hogyan versenyeznek szüleik egy vitorlás regattán, és ők vigyáztak a gyerekekre akkor is, amikor Vilmos és Katalin nemrégiban Pakisztánban jártak hivatalos látogatáson.


Forrás:

György herceg és Sarolta hercegnő életükben először idén mentek ki focimeccsre szurkolni: szüleik társaságában a Norwich City-Aston Villa meccset izgulták végig. A kis herceg lelkesen szurkolt és úgy látszik, jól csinálta, hiszen édesapja kedvenc csapata, az Aston Villa 5-1-re győzött. Bár a jelenlévő szurkolók úgy halloták, hogy a negyedik gól után Vilmos arra kérte a fiát, hogy “nyugodjon le”, sokak szerint ez azért volt, mert a vesztésre álló helyi csapat szurkolói között ültek, és a trónörökös így akarta sportszerűségre tanítani Györgyöt.


Forrás:

György hat hónapos volt, amikor szülei dadát fogadtak mellé: Maria Teresa Turrion Borrallo azóta is a családnak dolgozik: gyakran viszi a gyerekeket ő az iskolába vagy délután a parkba játszani.


Forrás:

Bár ő a visszafogottabb a két fiatal hercegné közül, Katalin is fontosnak tartja a szeretet kimutatását. A hercegnét egy hivatalos megjelenésén egyszer átölelte egy rajongója, akinek a hercegné azt mondta: “Az ölelés nagyon fontos. Mindig ezt mondom a gyerekeimnek is.”


Forrás:

Persze nem mindenki olyan előkelő helyeken bandázik velük, mint a királynő születésnapja alkalmából rendezett katonai felvonulás vagy egy lovaspóló kupa, de a szép emlékű gyerekkor elengedhetetlen része, hogy olyan gyakran játszhassanak együtt az unokatestvérek, mint azt György, Sarolta és Lajos teszik például Savannah Philips-el, a királynő lányának, Anna királyi hercegnőnek az unokájával.


Forrás:

Még a királyi család tagjai is adnak időnként táblagépet a gyerekeik kezébe, hogy leköthessék magukat. Vilmos herceg egyszer egy rádióműsorban elmondta, hogy a családjával sokat néznek együtt gyerekműsorokat: György herceg nagy rajongója volt Peppa malacnak, de mostanában már Tűzoltó Sam a kedvence. György el is várja, hogy a szülei vele együtt nézzék a műsort: “Úgy kell tennünk, mintha valóban nagyon érdekelne a mese, mert György nagyon szomorú lesz, ha nem mutatunk elég megfelelő érdeklődést a szereplők iránt.”


Forrás:

Katalin hercegné egy nyílt levélben vallott arról, mennyire fontosak számára a közös családi élmények, köztük az olyan egyszerű pillanatok, mint a szabadban való játék – amire a család minden lehetőséget meg is ragad.


Forrás:

Akár saját kezűleg barkácsolnak ajándékot a dédmaminak, akár pizzát sütnek vagy csokis kekszet készítenek, Katalin nem bánja a káoszt, ami azzal jár, ha a gyerekei nekiveselkednek egy kis kreatívkodásnak.


Forrás:

György egyik kedvenc helye például a londoni Természettudományi Múzeum, ahol gyakran megfordul – szerencséjére néhány sarokra laknak onnan. Azért nem kell aggódni, György is csak egy tipikus gyerek – egy alkalommal például jobban érdekelték a múzeum előtt nyüzsgő galambok, mint a kiállítások.


Forrás:

Ki az, aki ne próbált volna még online fórumokon választ kapni gyerekneveléssel kapcslatos kérdéseire? Katalin hercegné állítólag álnéven rendszeresen megteszi a Mumsnet és a Babycenter oldalakon, amikor ő és Vilmos nem értenek egyet valamiben – például abban, hogy nézhetnek-e a gyerekek lefekvés előtt rajzfilmeket.


Forrás:

Vitorlázás, foci, síelés, krikett – Katalin és Vilmos maguk is szeretnek sportolni és gyerekeiket is kicsi koruktól bevonják a mozgásba. György herceget gyakran látni rollerrel száguldozni a Kensington-palota környékén, de szeret vívni és balettozni is. Fociban a húga, Sarolta jobb nála, és a kislány dédmamájához hasonlóan lovagolni is nagyon szeret.


Forrás:

Bár az egész világ figyeli, hogyan nevelik gyermekeiket, Vilmos és Katalin nem bánják, ha a kicsik nem viselkednek mindig mintagyerekként. Katalin egy alkalommal bevallotta, hogy otthon Sarolta a főnök, Vilmos herceg pedig arról mesélt, hogy gyerekeiknek otthon egy pillanatra sincs nyugtuk.


Forrás:

Katalin herceg egyszer arról beszélt, hogy jótékonysági munkája hatással volt arra, ahogyan gyerekeit neveli: “Önkéntelenül elgondolkozik az ember a saját életén és ez hatással volt arra, hogyan nevelem a gyerekeket, hogyan működünk családként és hogyan reméljük felnevelni a kicsiket.”


Forrás:

Minél többen vagyunk, annál jobb – ez az egyik alapelv a Cambridge-családban és a családi körbe a házi kedvencek is beletartoznak. Lupo, az angol cocker spániel már György herceg születése előtt csatlakozott a családhoz és szerepelt a kisfiú első és harmadik születésnapja alkalmából készült képeken is. Sarolta hercegnő kedvence viszont Marvin, a hörcsög.