Galéria

7 dolog, amit azért teszel, mert nárcisztikus szülő nevelt fel

Forrás:

A nárcisztikusok gyerekei ahhoz szoktak hozzá, hogy már a puszta létezésükért bocsánatot kell kérniük, így felnőttként is állandóan ezt teszik, a legindokolatlanabb helyzetekben is.


Forrás:

A nárcisztikus apuka vagy anyuka gyereke kicsiként megtanult engedelmeskedni a toxikus szülőjének, így felnőttként szinte soha semmire nem mer nemet mondani, nehogy megtorlás legyen a vége.


Forrás:

Egy nárcisztikus szülő gyerekének lenni azt jelenti, hogy átlagon felül érzékeny és intuitív vagy, ennek ellenére az ilyen felnőttek mindig megkérőjelezik magukat és soha nem hisznek a megérzéseiknek.


Forrás:

Sokkal többet és jobban foglalkozol azzal, hogy a másik ember szeret-e, mint azzal, hogy te vajon szereted-e őt és szükséged van-e a közelségére. Ismerős?


Forrás:

A nárcisztikusok felnőtt gyerekei annak idején megtanultak a legapróbb jelekre, arcmimikára, testbeszédre reagálni, ezért mindenbe képesek belelátni a legrosszabbat: azt, hogy elhagyják őket.


Forrás:

Mivel a toxikus, nárcisztikus szülő éveken, évtizedeken át verbálisan és érzelmileg kínozta gyermekét, felnőttként képtelen lesz megbízni az emberekben.


Forrás:

Gyerekként a nárcisztikus szülő gyereke azt tanulta meg, ő nem élhet meg dühöt és fájdalmat, ezekért büntetés járt. Így válnak felnőtt korukra súlyos elfojtókká.