Galéria

8 dolog, amire ezentúl nagyon figyelj oda a testi egészséged érdekében!

Forrás:

A fogorvosok szerint nagyon rossz ötlet közvetlenül étkezés után fogat mosni, mert ezzel súlyosan károsíthatjuk a zománcot. Ezentúl várj 30 percet legalább és igyál előtte egy pohárka tiszta vizet.


Forrás:

Elképzelhető, hogy a problémás bőröd oka nem más, mint az otthoni csapvíz. Ezt úgy ellenőrizheted le, ha megméred a pH-szintjét. Ennek nagyjából 4,7-nek kellene lennie, az 5 fölötti eredmény nagyon rossz.


Forrás:

A burgonyában sok olyan dolog akad, ami hasznos a szervezetnek, de arra ügyelj, hogy ne fogyassz belőle napi szinten, mert így már káros lehet. Az sem tesz jót, ha a foltos, túl puha krumpliból főzöl vagy sütsz.


Forrás:

Amennyiben emésztési problémáid vannak, például puffadás, hasmenés, székrekedés, gyomorfekély, reflux vagy bármi más, az orvosok szerint a legrosszabb, amit tehetsz, ha szoros ruhákba bújsz.


Forrás:

Nem akarjuk elrontani a mozis estéidet, de a helyzet az, hogy a mikrós popcorn tele van egyúgynevezett diacetil nevű anyaggal, amiből, ha sokat lélegzel be, károsíthatja a tüdődet.


Forrás:

Az előre szeletelt, pucolt és csomagolt zöldségek és gyümölcsök praktikusnak tűnhetnek, de sosem tudhatod, aki előkészítette őket, odafigyelt-e a higiéniára. Ha nem figyelt, olyan bacik lehetnek a csomagokban, mint például az e-coli vagy a szalmonella.


Forrás:

Elsőre fura lehet, hogy valami olyan is képes megbetegíteni, amit arra használsz, hogy tisztább legyél, pedig ez az igazság. Ha a szappant mindig ugyanoda teszed vissza és ezt a felületet nem takarítod, akkor vírusok és baktériumok jelenhetnek meg. Biztosan ezekkel szeretnéd a kezedet mosni? Ugye, hogy nem…


Forrás:

A legjobbakkal is megesik, hogy napokra a hűtőben felejtenek valami olyan ételt, amit műanyadobozba csomagoltak. Ilyenkor az eredmény sok-sok penész. Ezzel azonban nagyon vigyázz, a doboz tartalmát úgy borítsd a kukába, hogy közben ne nagyon vegyél levegőt, mert a penészt könnyű belélegezni és nagyon rosszat tesz.