Galéria

Jennifer Lopez kortalanságának 4 valódi oka

Forrás:

Bőrünk egyik legnagyobb ellensége, amely már egészen fiatal korban is számos problémát okoz – többek között pigmentfoltokat, a bőr idő előtti öregedését, ráncok kialakulását- az UV-sugárzás, ami sejt szinten roncsolja a bőrt. J.Lo azonban már egészen fiatalon elkötelezett híve volt a fényvédelemnek. 22 éves korától módszeresen védi a bőrét a káros UV sugaraktól.


Forrás:

Köztudott, hogy bőrünk tükrözi egészségi állapotunkat. Aki rosszul táplálkozik, annak nem csak emésztőrendszeri problémái lesznek hosszú távon, de azt a bőre is megsínyli. Bár J.Lo étrendjéről és hogy pontosan milyen diétát követ, nincs pontos információnk, a szakember szerint annyi bizonyos, hogy a sztár egyáltalán nem fogyaszt alkoholt, nem cigarettázik és a cukrot is kerüli. Ellenben sok gyümölcsöt és zöldséget eszik.

„Bár azt nem tudjuk, pontosan hogyan épül fel Jennifer étrendje, arról azonban van információnk, hogy táplálkozási szakértő állítja össze a híresség egyéni igényeinek megfelelően.”

Dr. Dray, neves bőrgyógyász azt is hozzáteszi, hogy felesleges is lenne J.Lo diétáját vakon követni, mert minden ember szervezete másként működik, így ami a sztárnak megfelelő, az másnak nem biztos. Azt viszont mindenképpen kijelenthetjük, hogy a változatos, rostokban, tápanyagokban és vitaminban gazdag táplálkozás mindenképpen jót tesz és a bőrt belülről tölti fel, amely így ellenállóbbá válik és sokkal lassabban öregszik.

„Nincs az a botox-mennyiség, ami a helytelen táplálkozás okozta károkat ellensúlyozni tudná.”- teszi hozzá Dr. Dray.


Forrás:

A ragyogó külső és a bőr fiatalságának megőrzésében a harmadik fontos faktor: a rendszeres mozgás.

„Aki aktívan él, annak a bőre is sokkal tovább szép és fiatalos marad. Ennek egyik oka, hogy mozgás hatására a vérkeringés és a bőr oxigénellátottsága jelentősen javul, egyben csökken a gyulladások kialakulásának kockázata.”- mondja a szakember.

Márpedig a színész-énekesnőről köztudott, hogy megszállottja az edzéseknek és a táncnak.


Forrás:

Dr. Dray szerint bőrünk állapotában hatalmas szerepet játszik a genetikánk is, az, hogy mit örököltünk a felmenőinktől és erre sajnos nincs ráhatásunk.

„Kötőszövetünk feszessége, bőrtípusunk, bőrünk irritációra- például ekcémára- való hajlama, bőrszínünk mind-mind hozott adottság.”- mondja a szakember.

„A genetikának hatalmas szerepe van abban, milyen ütemben öregszik a testünk, a bőrünk. De a környezetünk és az életmódunk is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy mindez lassabban vagy éppen gyorsabban történik.”- teszi hozzá.