Galéria

Ezek a szülők őszintén elmondták, miért bánják, hogy gyerekük született

Forrás: 19 évesen lettem apa. A gyermekvállalás tönkretette a karrieremet. Most 25 éves vagyok, van egy állásom, ahol úgy érzem csapdába estem és nincs lehetőségem a szakmai fejlődésre. Egy kis lakásban élek a gyermekem anyjával, aki most a feleségem.

Volt egy tervem, ami teljesen szertefoszlott. A hadseregben dolgoztam, amikor a barátnőm teherbe esett, utána egy utazási irodában kaptam munkát idegenvezetőként. Pár év szünetet akartam tartani az iskolában, hogy beutazzam a világot, aztán vissza akartam menni tanulni.

A gyermekemet imádom, de az én álmaim szertefoszlottak.
Forrás: Nem bántam meg, hogy megszülettek a gyerekeim, de az biztos, hogy megnehezítik a szakítást.
Ha ők nem lennének, már rég elhagytam volna a feleségemet és új életet kezdtem volna...
Forrás: Szex? Mi az a szex?
Forrás: Annyi gyereknek van szüksége a világon szülőkre, és én egyértelműen önző voltam, amikor tovább akartam adni a génjeimet (akkoriban nem tudatosan járt ez a fejemben, de azt hiszem, ez az ösztön az oka), amikor örökbe is fogadhattam volna őket.

Szeretem a gyerekeimet. Annyira boldog vagyok, hogy szülő lehetek, de úgy érzem, erkölcsileg jobb lett volna segíteni a rászorulókon, mint azt tenni, amit én tettem.
Forrás: Rettenetesen nehéz volt, amikor még kicsik voltak. Nekem elhúzódó szülés utáni depresszióm volt, nem tudom, hogy ez mennyire releváns. De most, hogy iskoláskorúak, sokkal jobb a helyzet, és örülök, hogy szülő lehetek.
Forrás: Van egy munkahelyed, ahol aránylag jól keresel? Hidd el, ez még nem azt jelenti, hogy megengedheted magadnak, hogy gyerekeid legyenek. Most már tudom. Nem bánom, hogy megszületett a gyerekem, de azt nagyon sajnálom, hogy nem spóroltam többet, mielőtt szülő lettem.
Forrás: A gyerekeim felnőttek; a fiunk nem beszél velünk (még azt sem mondja meg, hogy miért), a nagyobbik lányunknak pszichotikus dühkitörései vannak, és csak azért hív minket, hogy ordibáljon, a kisebbik lányunk pedig alkoholista, aki bántalmazó kapcsolatban él egy skizofréniás beteggel, aki nem szedi a gyógyszereit.

De hogy megbántam-e, hogy szülő lettem? Nem. Több szeretetet kaptam tőlük, mint amennyi szenvedést, és nélkülük nem lennének csodálatos unokáim.