Galéria

5 tévhit a menstruációval kapcsolatban

Forrás:

Biztosan veled is előfordult már, hogy észrevetted, a legjobb barátnőd és te mindig ugyanakkor menstruáltok. Ez olyan érzés, mintha összehangolódtatok volna. A tudomány ezt a jelenséget 1971 óta vizsgálja, de semmire nem jutottak, szerintük az egész csak véletlen és az az alapja, hogy a legtöbbünknek 28 napos a ciklusa.


Forrás:

A legtöbb nő azt gondolja, a polcról levett tampon és betét tökéletesen steril, egészen addig, míg ki nem csomagolja és nem használja azt. Ez azonban sajnos nincs így, előfordulhat, hogy rosszul csomagolják, a pamut pedig még penészedni is képes. Általában bontatlanul 5 évig áll el biztonságosan az ilyesmi.


Forrás:

A legtöbb nő azt hiszi, extra fertőzésveszélyes úgy fürdőzni, úszni, ha éppen megvan a havi vérzése. Ha mégis bemerészkednek, akkor tampont használnak. A nőgyógyászok szerint ugyanakkor akár enélkül is bemehetnének a vízbe, semmi bajuk nem lesz. Különösen igaz ez akkor, ha természetes vízről, mondjuk tengerről van szó és nem medencéről.


Forrás:

Akadnak olyan nők, akik még felnőttként is szégyent éreznek, amikor a boltban a tamponok és betétek között válogatnak, ennek oka általában az, hogy az anyukájuk annak idején cikisnek tartotta ezt. Pedig nincs ennél természetesebb dolog! A nők életük jelentős részében havi szinten menstruálnak és ez senki előtt nem titok. Legyen számodra a tamponvásárlás olyan természetes, mintha csak wc-papírt tennél a kosaradba.


Forrás:

Az utóbbi évek egyik legnagyobb találmánya a menstruációs kehely, amely a hüvelybe felhelyezve ugyanúgy képes felfogni a vért, mint a tampon, ugyanakkor semmilyen kárt nem okoz a hüvelyflórában. Nagyon jól hangzik, igaz? Sajnos azonban ez a megoldás nem felel meg minden nőnek, a nőgyógyászok szerint egyszerűen vannak olyanok, akik számára a kehely anatómiailag használhatatlan és kellemetlen.